Ζητείται Δήμαρχος με… καρύδια


Που θα βρει άλλους χώρους στάθμευσης για τα αυτοκίνητα ή που απλά θα υποχρεώσει τους κατόχους τους να μην παρανομούν, που θα παρεμβαίνει όταν ο καθένας φυτεύει ό,τι θέλει όπου θέλει, που θα προβαίνει στις δέουσες συντηρήσεις, που θα αναγκάζει τις ιδιωτικές εταιρείες να αποκαθιστούν τις ζημιές που οι ίδιες προκαλούν. Μα πρωτίστως, ζητείται Δήμαρχος -και όχι διαχειριστής δημοσιοσχετίστας- που θα δώσει και πάλι σημασία στη λέξη πεζοδρόμιο στο Χολαργό.

Η φωτογραφία που κοινοποιήθηκε την Τετάρτη (20/3) στο «Μένουμε Χολαργό» αποτυπώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την κατάντια του συνόλου των πεζοδρομίων της πόλης. Μιας πόλης που κάποτε σεβόταν τον πεζό, τον γονέα, τον μαθητή, τον ηλικιωμένο και τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες και που πλέον, εν έτει 2019, αρκείται σε τοπικούς άρχοντες διαχειριστές-δημοσιοσχετίστες ή και επαγγελματίες της πολιτικής, που ούτε καν δύνανται να αρθρώσουν δημόσιο λόγο με επιχειρήματα, πόσο μάλλον να βγουν από το καβούκι τους και να σπάσουν, όπου χρειάζεται, αυγά.

Τα πεζοδρόμια δεν είναι ούτε χώροι στάθμευσης οχημάτων, ούτε κήποι. Δεν είναι ούτε προέκταση της μάντρας του σπιτιού μας, ούτε χώροι εναπόθεσης κάδων, ΚΑΦΑΟ, κολώνων ή οτιδήποτε εμποδίζει τον πεζό από το να διέλθει απρόσκοπτα.

Ζητείται Δήμαρχος που να γνωρίζει για αρχή τα βασικά και να έχει τα… κότσια να τα εφαρμόσει.