Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Μακεδονία! (vids, pics)

Συγκινητικές και ανεπανάληπτες στιγμές στη δοξολογία και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2019 στο Χολαργό | «Μακεδονία ξακουστή» από κλήρο και λαό στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και περήφανο βήμα υπό τον ίδιο ήχο από μαθητές, προσκόπους, φιλαρμονική και ΔΑΠΑΧΟ στην παρέλαση μπροστά από το Δημαρχείο | Αποκλειστικά βίντεο και φωτογραφίες μόνο στο «Μένουμε Χολαργό»

Ιστορικές αν μη τι άλλο οι στιγμές που κατέγραψε τη Δευτέρα (25/3) στην πόλη το «Μένουμε Χολαργό». Όπως σε όλη τη χώρα και όπου υπάρχει Ελληνισμός, έτσι και στη δική μας γειτονιά, κλήρος, λαός, μαθητιώσα νεολαία, προσκοπισμός, εθελοντισμός και κάθε κατηγορία πολιτών γιόρτασε την 198η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, διατρανώνοντας παράλληλα και με μία φωνή την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν μάλιστα το γεγονός της πλήρους απουσίας εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου και δη της κυβερνητικής μειοψηφίας, οι οποίοι, έτσι κι αλλιώς, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας κι αν έδωσαν τη Δευτέρα (25/3) το παρών, έτυχαν της ίδιας απαξιωτικής υποδοχής.

Μοναδικό μελανό σημείο και φέτος η διεξαγωγή δύο διαφορετικών παρελάσεων σε Χολαργό και Παπάγου, γεγονός-κωμωδία για Δήμο που θέλει να καλείται ενιαίος και… αδιαίρετος.

Ξύδης και Αποστολόπουλος βέβαια δεν είναι Δήμαρχοι από τους οποίους θα περίμενε ποτέ κανείς να τολμήσουν κάτι τόσο ρηξικέλευθο και ριζοσπαστικό στον «καλλικρατικό» πια Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με αποτέλεσμα η ντροπή των δύο ταυτόχρονων παρελάσεων σε Χολαργό και Παπάγου κάθε 25η Μαρτίου και κάθε 28η Οκτωβρίου να συνεχίζεται κανονικότατα μέχρι και σήμερα.

Θυμίζουμε πως το «Μένουμε Χολαργό» και ο Μανώλης Χάλκος έχουν προτείνει από την 1η Οκτωβρίου του 2014, για να αντιγράψουν-υιοθετήσουν στη συνέχεια και άλλοι, την πρόταση για τη διεξαγωγή κοινής παρέλασης.