8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Πολλά εκατομμύρια το κόστος της διοίκησης Αποστολόπουλου»

Για σωρεία λαθών, σε έναν μοναχικό και απολυταρχικό δρόμο, κατηγορεί σε ανακοίνωσή της τον απερχόμενο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, η κίνηση «8 Προτάσεις» της παράταξης «#μετονΝικήτα», με αφορμή την κατάθεση προτάσεων από πλευράς Δημοτικής Αρχής για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία δημόσια διαβούλευση.

Χαρακτηριστικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Σωρεία λαθών Αποστολόπουλου σε έναν μοναχικό και απολυταρχικό δρόμο

Πολλά εκατομμύρια ευρώ και αρκετές κακές επιλογές για την ποιότητα ζωής, θα στοιχίσει στους δημότες Παπάγου Χολαργού η έλλειψη στοιχειώδους δημοκρατικής παιδείας του δημάρχου κ. Αποστολόπουλου. Οπως φαίνεται ακόμη και για τους δύο μήνες απολυταρχικής διοίκησης που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Αποστολόπουλος επιφυλάσσει εκπλήξεις στους συνδημότες του, καθώς με ειδική επιτροπή που συνέστησε, κατέθεσε προτάσεις στο υπουργείο Μεταφορών για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, χωρίς καμία ενημέρωση ή έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση.
Ανάλογη έκπληξη επιφυλάσσει σύμφωνα με τα λεγόμενά του, και για την προεκλογική όπως ο ίδιος την βάφτισε, πολιτική του σχετικά με την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.
Επέλεξε λέει μόνος του να «φτιάξει» τη Βουτσινά αντί σχολείου.

Προφανώς και αυτή του η ενέργεια βρίσκει έδαφος στην αντίληψή του ότι ο Δήμος είναι Α.Ε. και εκείνος ιδιοκτήτης.
Στην ίδια ακριβώς αντίληψη με την οποία ακολούθησε ολομόναχος τις λάθος και επιζήμιες τακτικές και υποθήκευσε με 8,5 εκατομμύρια ευρώ του λογαριασμούς της ΔΕΗ των δημοτών και τους μισθούς των εργαζομένων του δήμου για τον οδοφωτισμό, την ίδια ακριβώς αντίληψη που ακολούθησε στο πάρκινγ της Αττικό Μετρό, στην διαπραγμάτευση με την Αττική Οδό, στο θέατρο Αλέξανδρος, στο Μπαλόνι του Τσακού, στο κολυμβητήριο, στην τακτική χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Πράσινου Ταμείου, και στην πρώτη φάση στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί που άλλαξε πορεία 180 μοιρών και από την καταγγελία, όταν κατάλαβε το λάθος του, πέρασε στην διαπραγμάτευση.

Ο κ. Αποστολόπουλος έχει επιλέξει από την αρχή τον μοναχικό δρόμο των καταστροφικών λαθών, αφού δεν διαθέτει ούτε γνώσεις, ούτε εμπειρία.
Αλήθεια αναρωτιόμαστε αν στις προτάσεις για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί έχει συμπεριλάβει τη χρηματοδότηση μελέτης για την αξιοποίηση των πηγών του Ιλισού και την σύνδεση με το «Εργο Αθήνα», τον ποδηλατικό τουρισμό, θέματα πολιτικής προστασίας κλπ.

Εμείς γι αυτό υποστηρίξαμε ότι η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα αποτελεί ασπίδα προστασίας σε τέτοιες απολυταρχικές νοοτροπίες του τύπου L’ etat c’ est moi του 17ου αιώνα. Είμαστε υποστηρικτές των ανοιχτών συζητήσεων, των συμμετοχικών διαδικασιών και της διαβούλευσης όλων των πολιτών, που εμπλουτίζουν τις τελικές αποφάσεις με ιδέες και τεχνογνωσία.
Είμαστε υποστηρικτές της συναίνεσης και της συνεργασίας όλων των κατοίκων Παπάγου και Χολαργού και ειδικά των νέων, για να αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης μας και να πετύχουμε καλύτερες προτάσεις και πιο καινούργιες ιδέες.