Απογείωση της τιμής των ακινήτων στο Χολαργό


Limit up στο χρηματιστήριο της κτηματαγοράς και για το Χολαργό | Μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές πώλησης κατοικιών εκτοξεύτηκαν στα ύψη, καταγράφοντας αυξήσεις που υπερβαίνουν ακόμα και το 100%

Στο χρηματιστήριο της κτηματαγοράς, ο Χολαργός, το Μαρούσι, το Κουκάκι, το Ελληνικό αλλά και ο Πειραιάς κάνουν limit up. Μέσα σε έναν χρόνο, οι τιμές πώλησης των κατοικιών στις περιοχές αυτές εκτοξεύτηκαν στα ύψη, καταγράφοντας αυξήσεις που υπερβαίνουν ακόμα και το 100%.

Η κτηματαγορά ζεσταίνεται για τα καλά όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα της RE/MAX Ελλάς. Στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις μεγάλες πόλεις, οι τιμές των κατοικιών έχουν τραβήξει την ανηφόρα, σημειώνοντας αυξήσεις της τάξης του 30%, του 50%, του 60% και ακόμα ψηλότερα.

Τα ακίνητα παλαιάς κατασκευής συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην αγορά, τα φθηνά εξαντλούνται με τις τιμές τους να έχουν αρχίσει να τσιμπάνε, εμφανίζονται ευκαιρίες για αγορά ακινήτων μεγάλης επιφάνειας και μικρότερης ηλικίας, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνται πλέον σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το εγχώριο real estate δέχεται το τελευταίο διάστημα ώθηση, τόσο από την Golden Visa όσο και από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. «Ιδιώτες, αλλά και επαγγελματίες, έχουν πλέον βασική επενδυτική επιλογή το προϊόν που λέγεται ακίνητο, ενώ όσο απομακρύνεται η χώρα από τα απόνερα της κρίσης ολοένα και περισσότεροι θα είναι εκείνοι, τόσο από Ελλάδα, όσο και από εξωτερικό, που θα αγοράζουν ή θα ενοικιάζουν ακίνητα, με στόχο μελλοντικά επενδυτικά οφέλη», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των τιμών έχουν παίξει οι αυξημένες αποδόσεις που προσφέρουν οι νέου τύπου βραχυχρόνιες μισθώσεις, οι οποίες έχουν κυριαρχήσει σε αστικά κέντρα, αλλά και σε πολλές τουριστικές περιοχές. Τα ακίνητα αυτού του είδους βρίσκονται πλέον στις πρώτες επιλογές των ενδιαφερόμενων αγοραστών, καθώς τις αποδόσεις που προσφέρουν θα τις ζήλευαν και οι πιο φιλόδοξοι επενδυτές στον κλάδο του Real Estate.

Όσον αφορά το πρόγραμμα Golden Visa, τα βλέμματα των επενδυτών συγκεντρώνουν ως επί το πλείστον τα νότια και βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, με το Ελληνικό, την Κηφισιά και τη Βούλα να κρατούν τα… ηνία των αυξήσεων, με 42%, 39% και 35% αντίστοιχα.