Εγκαίνια… ήττας! (pics)


Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ενός ήδη επί 5ετίας Δημάρχου, σε μία περιοχή με 36.000 ψηφοφόρους και πάνω από 70.000 κατοίκους, προσήλθαν μετά βίας 170 -μετρημένοι- συμπολίτες μας.

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί (όχι και ότι πολυκυκλοφορεί στην περιοχή, καθώς εφαρμόζει το δόγμα Ξύδη: «Εξαφανίσου μη και σου ζητήσουν καμία χάρη ή ακόμη χειρότερα… κανά έργο»), ο Ηλίας Αποστολόπουλος και οι συνεργάτες του διατυμπανίζουν ότι θα κερδίσουν το Δήμο από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με τεράστια πλειοψηφία.

Αυτή η υπερφίαλη, όσο και υπεροπτική στάση τους, έναντι μιας εκλογικής διαδικασίας που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε (5) δυνατούς συνδυασμούς, δεν φάνηκε να επιβεβαιώνεται ούτε κατ’ ελάχιστον από την πενιχρή προσέλευση του κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Μαζί για την Πόλη μας», το βράδυ του Σαββάτου (30/3).

Η εκδήλωση ξεκίνησε μετά τις 7.00 το απόγευμα και περιελάμβανε αγιασμό και ομιλία του επικεφαλής εντός του καφέ-μπαρ «Blue Peach», που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο. Στο πικ της εκδήλωσης, την ώρα δηλαδή της ομιλίας, λίγο πριν τις 20:00, μόλις και μετά βίας οι παριστάμενοι έξω από το μαγαζί έφτασαν τους 80 και δεν τους ξεπέρασαν ποτέ.

Εντός του ομολογουμένως μικρού καταστήματος, οι καθήμενοι στα τραπέζια, μαζί με όσους ελάχιστους όρθιους χωρούσαν, δεν ήταν δυνατόν να ξεπεράσουν τα 90 άτομα. Συνολικά, λοιπόν, με ασφαλείς υπολογισμούς, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ενός ήδη επί 5ετίας Δημάρχου, σε μία περιοχή με 36.000 ψηφοφόρους και πάνω από 70.000 κατοίκους, προσήλθαν μετά βίας 170 συμπολίτες μας.

Αν συνυπολογίσει δε κανείς ότι μόνο οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι θα είναι 72 στο σύνολο, καθώς και την παρουσία κεντρικών πολιτευτών που πηγαίνουν παντού προς άγραν ψήφων για τις δικές τους εκλογικές διαδικασίες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα εν λόγω εγκαίνια προσέλκυσαν μόνο τους υποψηφίους του συνδυασμού, μερικά μέλη των οικογενειών τους και μάλλον ούτε καν αυτά…

Ιδιαίτερα προβληματισμένος πρέπει να αισθάνεται σήμερα ο κ. Αποστολόπουλος, καθώς φαίνεται ότι οι στρατηγικές επιλογές του δεν τυγχάνουν της αποδοχής που περίμενε. Αντί να προχωρήσει μπροστά, επέλεξε ένα άνευ προηγουμένου πισωγύρισμα, δίνοντας τα κλειδιά του συνδυασμού του και θέτοντας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ανθρώπους 79, 75, 72 ετών κ.ο.κ., στελέχη φθαρμένα που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήδη από τη δεκαετία του ’80! Την ίδια στιγμή, οι βασικοί του αντίπαλοι παρουσιάζουν φρέσκα και νεανικά σχήματα, με μέσους όρους που δεν ξεπερνούν τα 40-45 έτη.

Παράλληλα, αντί να προχωρήσει χέρι-χέρι με τους δικούς του ανθρώπους, εκείνους που τον εξέλεξαν Δήμαρχο, γέμισε το συνδυασμό του με στελέχη πρώην αντιπάλων παρατάξεων, με τα προγνωστικά να δείχνουν ότι δεν θα εκλεγούν παρά ελάχιστοι (1-2) από τους σημερινούς Συμβούλους του. Πρόκειται για μια αρκετά μουδιασμένη κατάσταση που έχει προκαλέσει τριγμούς εντός των τειχών της παράταξης, ενώ δεν λείπουν η δυσαρέσκεια και οι προστριβές μεταξύ των στελεχών.