Η Ασφαλής Γειτονιά στα… καλύτερά της (pics)


Κάθε μέρα καλύτερα για τον Ηλία Αποστολόπουλο, κάθε μέρα χειρότερα για τους κατοίκους και επιχειρηματίες Χολαργού και Παπάγου.

Για τα ανύπαρκτα έως τραγικά αποτελέσματα του προγράμματος «Ασφαλής Γειτονιά», το οποίο εκπόνησε και έτρεξε κατά τη διάρκεια της θητείας του ο απερχόμενος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, έχουμε αναφερθεί πολλάκις από αυτή εδώ τη γωνιά.

Διαμερίσματα και καταστήματα κυριολεκτικά ρημαγμένα, απ’ άκρη σ’ άκρη στο Δήμο, με το φαινόμενο να εμφανίζεται πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση και να μην παραξενεύει πια κανέναν Χολαργιώτη και κανέναν Παπαγιώτη.

Δεν λέμε να κατεβάσει το… στρατό στις γειτονιές ο κ. Αποστολόπουλος, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι εκείνο της προβολής στο ίδιο του το διαφημιστικό-προεκλογικό φυλλάδιο της επιτυχίας (!) της… περίφημης «Ασφαλούς Γειτονιάς», πάει πολύ.

Πόσο μάλλον, τη στιγμή που ο Δήμαρχος θεωρεί ως προσωπικό του «παράσημο» τη χρέωση του Δήμου με το ποσό των 250.000 ευρώ, όσο δηλαδή κόστισε η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι που βολοδέρνει παντελώς άσκοπα και όποτε το θυμηθεί στα στενά της πόλης, με μηδαμινά έως ανύπαρκτα φυσικά αποτελέσματα.

Τελευταίο θύμα της «Ασφαλούς Γειτονιάς» του Ηλία Αποστολόπουλου έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/4) το πρακτορείο ΟΠΑΠ της οδού Σαρανταπόρου 34, με τον ιδιοκτήτη του, Στέφανο Νικόπουλο, να βρίσκει το πρωί της ίδιας ημέρας τη τζαμαρία της πρόσοψης της επιχείρησής του… κατεβασμένη.

Με μία μεγάλη πέτρα ως… όπλο, οι δράστες περί τις 03:30 τα ξημερώματα έδρασαν ανενόχλητοι στο πεζοδρόμιο της οδού Σαρανταπόρου, ρίχνοντας αρχικά τη τζαμαρία και αφαιρώντας στη συνέχεια από το πρακτορείο μικρό χρηματικό ποσό και κάποια λειτουργικά μηχανήματα.

Ας είμαστε λοιπόν όλοι περισσότερο προσεκτικοί και σε διαρκή επαγρύπνηση, καθώς ζούμε μεν σε έναν Δήμο που αξίζει και να ζεις και να τον ζεις, ο οποίος ωστόσο παραμένει εντελώς ανοχύρωτος στην -ήπια, ευτυχώς- εγκληματικότητα και έρμαιο στις ορέξεις κάθε διαρρήκτη και επίδοξου κακοποιού.