Η Μεγάλη Παρασκευή των Χολαργιωτών (vid, pics)

Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση των Επιταφίων του Χολαργού και τη δέηση στο Ηρώο της πόλης.

Χιλιάδες Χολαργιώτες κατέκλυσαν για μία ακόμη χρονιά τους τρεις Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της πόλης και εν συνεχεία το χώρο πέριξ του Ηρώου και του Δημαρχείου, συνοδεύοντας με κατάνυξη τους καλαίσθητα διακοσμημένους από τα χέρια των ίδιων των ενοριτών Επιταφίους.

Πρώτος στην καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων το βράδυ της Μ. Παρασκευής (26/4) στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα στη συμβολή των λεωφόρων Περικλέους και 25ης Μαρτίου κατέφτασε ο Επιτάφιος του Τιμίου Σταυρού, για να ακολουθήσουν εκείνοι της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας Φανερωμένης.

Για πρώτη φορά, φέτος, την εμφάνισή της στη συνάντηση των Επιταφίων έκανε η νεοσύστατη Φιλαρμονική του Δήμου, η οποία αφίχθη στο Ηρώο μαζί με τον Επιτάφιο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, τον οποίο και συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιφοράς.

Επίκαιρα μηνύματα προς το ογκοδέστατο πλήθος απηύθυναν ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της πόλης, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος και ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το «Μένουμε Χολαργό» εύχεται σε όλους χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία, ευτυχία και επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Μα πάνω απ’ όλα…

Καλή Ανάσταση!