Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κιούσης με τον Δημήτρη Τούτουζα


Στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού και επικεφαλής του συνδυασμού «Συν-Πόλις», Δημήτρη Τούτουζα και ο 38χρονος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Δρ. Κωνσταντίνος Κιούσης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κιούσης (1981), υιός του Νικολάου, Ανωτάτου Αξιωματικού ε.α. και της Μαρίας Κιούση, αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Παπάγου το 1999 και εκπλήρωσε τις Στρατιωτικές του Υποχρεώσεις ως Στρατιώτης (ΤΘ) της 21ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων με ειδικότητα Ασφάλεια Μονάδων (Α.Μ.).

Ορκίστηκε Μηχανολόγος Μηχανικός το 2005, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με Διάκριση το 2010 και στις Παιδαγωγικές Επιστήμες το 2012. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός το 2015 από το Πανεπιστήμιο Heriot Watt, UK, βραβευμένος για την ερευνητική του δραστηριότητα. Είναι κάτοχος Βρετανικής Πιστοποίησης Business Management από τον OFQUAL, UK και τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Διεθνών Επιχειρήσεων του MIU, USA.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με κριτές (IEEE, ACTA, IOP), έχει συγγράψει κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους (SPRINGER VERLAG), ενώ η Διδακτορική του διατριβή εκδόθηκε σε Βιβλίο από την Lambert Academic Publishing. Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε Διεθνή συνέδρια (IASTED, WSEAS) όπου διατέλεσε μέλος προεδρείων. Είναι, τέλος, κριτής επιστημονικών άρθρων προς δημοσίευση.

Η επαγγελματική και διδακτική του προϋπηρεσία υπερβαίνει τα δέκα χρόνια. Έχει εργασθεί ως Ελεύθερος Επαγγελματίας και ως Επιβλέπων Μηχανικός σε Ηλεκτρο-Μηχανολογικές Μελέτες και Εγκαταστάσεις. Επιπρόσθετα έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ., Ι.Ε.Κ., Κ.Δ.Β.Μ., Πανεπιστήμιο), ενώ έχει συνεπιβλέψει αρκετές Πτυχιακές και Μεταπτυχιακές Εργασίες. Είναι μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ενεργειακών Εφαρμογών και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Faculty Member του Marconi International University του Miami, (USA).

Είναι κάτοχος Εκπαιδευτικής Επάρκειας (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Είναι επίσης μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Δια Βιου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Συντονιστής στο έργο Διαμόρφωσης Προγραμμάτων Σπουδών και Τράπεζας Θεμάτων. Είναι Ειδικός Επιστήμονας, Εξεταστής και Διορθωτής του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Από το 2012 είναι Γενικός Διευθυντής μεγάλου Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Ομίλου. Παράλληλα συμμετέχει ως Διαχειριστής σε πλήθος Προγραμμάτων ERASMUS+ με συνεργάτες Φορείς και Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αυτοδίδακτος μουσικός και λάτρης της Ιστιοσανίδας και των Καταδύσεων (PADI), έχει Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) και Ταχυπλόου Μηχανοκίνητου Σκάφους. Είναι επίσης πιστοποιημένος ναυαγοσώστης από την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία (E.N.A.K.) και διαθέτει Πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών. Υπήρξε μέλος της ομάδας Μπάσκετ της Ολυμπιάδας Παπάγου. Είναι εθελοντής Αιμοδότης, δότης Αιμοπεταλλίων, Πυροφύλακας και Δασοπυροσβέστης (Σ.Π.Α.Υ. και Σ.Π.Α.Π.), ενώ από το 2015 είναι μέλος του Δ.Σ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου “ΥΜΗΤΤΟΣ”. Τεχνοκράτης Ακαδημαϊκός και αθεράπευτα ρομαντικός, τρελά ερωτευμένος με την 3χρονη κόρη του Μαρία και παντρεμένος με τη Λάουρα, Τεχνολόγο Ακτινολόγο, τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού Ιατρικής Σχολής Αθηνών».