«Ψήφισαν» Τούτουζα Χολαργός και Παπάγου (vids, pics)


Επιβλητική εμφάνιση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρη Τούτουζα, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Συν-Πόλις» | Βροντερό παρών νίκης από περίπου 500 Χολαργιώτες και Παπαγιώτες, σε μια εκδήλωση σχεδόν τριπλάσια σε όγκο και παλμό από την πρόσφατη αντίστοιχη του νυν Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου

Γράφαμε προ ολίγων ημερών για την πρώτη -επικοινωνιακή- νίκη του Δημήτρη Τούτουζα έναντι του Ηλία Αποστολόπουλου, με την επιλογή της τοποθεσίας του εκλογικού κέντρου της κάθε παράταξης.

Το βράδυ της Τετάρτης (10/4), ωστόσο, η δεύτερη νίκη του Δημήτρη Τούτουζα έναντι του βασικού του αντιπάλου στη μάχη για τη Δημαρχία δεν περιορίστηκε απλά στο παιχνίδι των εντυπώσεων, αλλά πήρε δικαιολογημένα και τον χαρακτηρισμό μιας άτυπης δημοσκόπησης.

Μιας δημοσκόπησης με ξεκάθαρη παράσταση νίκης, με τους εκατοντάδες Χολαργιώτες και Παπαγιώτες να κατακλύζουν την οδό Κεραμεικού μέχρι τη λεωφόρο Περικλέους, δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στο Δημήτρη Τούτουζα και τα στελέχη του συνδυασμού «Συν-Πόλις».

Παρά τα, γεμάτα απόγνωση, παλαιοπολιτικά τρικ του Ηλία Αποστολόπουλου με Γαϊτάνους, Πλανητάρια, ακόμη και απορριμματοφόρο (!) το οποίο εστάλη στην οδό Κεραμεικού την ώρα της εκδήλωσης και ενώ οι διοργανωτές είχαν λάβει σχετική άδεια για το -προσωρινό- κλείσιμο του δρόμου, ήταν όλοι εκεί.

Απλοί δημότες και κάτοικοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής των έτερων δημοτικών παρατάξεων, Κώστας Τίγκας και Νικήτας Κανάκης, οι πρώην Δήμαρχοι Χολαργού, Χαράλαμπος Σκούρτης και Δημήτρης Νικολάου, η κορυφαία Παπαγιώτισσα πολιτεύτρια, Σοφία Χρήστου.

Γενική διαπίστωση της βραδιάς η αθρόα και μαζική προσέλευση του κόσμου, η οποία επετεύχθη χωρίς οργανωμένα τηλεφωνήματα και αντίστοιχη διανομή προσκλήσεων, όπως γίνεται συνήθως, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα την πραγματική δυναμική της υποψηφιότητας Τούτουζα, τόσο για την είσοδο στη β’ Κυριακή (2/6) των δημοτικών εκλογών, όσο και για την ίδια την τελική νίκη και την οριστική αλλαγή σελίδας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Με αφορμή την απόλυτα πετυχημένη βραδιά των εγκαινίων του εκλογικού της κέντρου, η δημοτική παράταξη «Συν-Πόλις» εξέδωσε την Πέμπτη (11/4) το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Να κάνουμε την πόλη μας αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων της, μια πόλη που όχι μόνο να ζεις αλλά και να την ζεις»

Την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου ο συνδυασμός του Δημήτρη Τούτουζα, Συν-πολις.

Πλήθος κόσμου, αυτοδιοικητικοί, βουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι, βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, ευρωβουλευτές και καλλιτέχνες παρευρέθηκαν σε μια εντυπωσιακή βραδιά.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Τούτουζας, επεσήμανε στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων:

«Μετά από μια πορεία πολλών χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχουμε πλέον ολοκληρωμένη γνώση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων του δήμου μας, με βαθιά πίστη στην προοπτική της μίας και ενιαίας, αναβαθμισμένης, λειτουργικής και ποιοτικής πόλης» και τόνισε:

«Οι συνθήκες επιβάλλουν μια ολοκληρωτική αλλαγή στην αντίληψη διοίκησης του δήμου, αλλαγή στη νοοτροπία αντιμετώπισης της καθημερινότητας του πολίτη, αλλαγή και διαρκή προσαρμογή σε όλες τις οικονομικές και κυρίως τεχνολογικές εξελίξεις! Αυτή η αλλαγή επιβάλει το να μετατραπεί η διοίκηση του δήμου από μια απλή διαχειριστική Αρχή υψηλών αποθεματικών σε μια διοίκηση που αξιοποιεί το αποθεματικό και επιστρέφει στους δημότες την αξία που ουσιαστικά οι ίδιοι εκχώρησαν στο δήμο!
Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε εμάς και την απερχόμενη δημοτική αρχή. Χάσμα που έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται αδράνεια και έλλειψη οράματος. Είναι ουσιαστικά, η ολοκληρωτική αδυναμία να γίνει η πόλη μας αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων της.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους άξονες του προγράμματός του:

«Καταρχάς σε ότι αφορά την καθαριότητα:

  • θα προχωρήσουμε σε καθιέρωση Προγράμματος Ανακύκλωσης στα Σχολεία και τα Δημοτικά Κτήρια και
  • στη δημιουργία Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
  • Επιπλέον, θα αντικαταταστήσουμε τους παλαιού τύπου κάδους Απορριμμάτων με νέου Τύπου ώστε να έχουμε ομοιογένεια στο σύνολο του Δήμου.

Αναφορικά στην κυκλοφορία – στάθμευση στους άμεσους στόχους μας είναι:

  • η δημιουργία δημοτικού πάρκινγκ στο Χολαργό (Κλειούς & Περικλέους) με την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών,
  • καθώς επίσης η διαχείριση στάθμευσης και o έλεγχος με αισθητήρες
  • και η ενημέρωση των οδηγών για θέσεις στάθμευσης μέσω κινητού και πινακίδων στην πόλη.

Σε σχέση με την ασφάλεια στοχεύουμε:

  • στην ενίσχυση και ενεργοποίηση του Συμβουλίου Παραβατικότητας του Δήμου και συντονισμού του με την ΕΛ.ΑΣ.,
  • την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού σε όλη την πόλη,
  • την περίφραξη ευαίσθητων κοινόχρηστων χώρων (παιδικές χαρές, πάρκα)
  • την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας,
  • ενώ θα επιδιώξουμε τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των δημοτών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα της αστικής ασφάλειας.

Έκλεισε επισημαίνοντας:
«Ο συνδυασμός μας έχει ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και βασιζόμενο στις αρχές του αλληλοσεβασμού και δεν θα αναλωθεί ούτε σε μικρότητες, ούτε σε πολιτικές σκοπιμότητες.
Επιτρέψτε μου όμως, να είμαι σαφής και κατηγορηματικός!
Δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε αιχμή ή υπαινιγμό για το ήθος μας, τις αρχές μας και την καθαρότητα του αγώνα μας! Η σκόνη της συκοφαντίας θα σκεπάσει αυτούς που τη σηκώνουν!»

Γραφείο Τύπου ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ
11.04.2019