«Ρένα», η πρώτη επισημοποίηση του 25ου Φεστιβάλ


Η μεγάλη χειμερινή επιτυχία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την Υρώ Μανέ, βασισμένη στο τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ και σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, γίνεται και επίσημα η πρώτη -φιξαρισμένη- παράσταση του 25ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μένουμε Χολαργό», ως ο επίσημος υποστηρικτής επικοινωνίας, θα σας ενημερώσει πρώτο, την κατάλληλη στιγμή, για το -συνολικό- πρόγραμμα του καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

«Σεφτέ» στο καλεντάρι του Φεστιβάλ του 2019 κάνει και επίσημα η ξακουστή «Ρένα», η οποία έσπασε τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά το χειμώνα που φεύγει.

Η «Ρένα» θα ανέβει στη σκηνή του Δημοτικού Κηποθεάτρου της οδού Κορυτσάς τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, για να ακολουθήσουν τέσσερις ακόμη παραστάσεις, σε Δόρα Στράτου (25/6), Μαρούσι (26/6), Βεάκειο (27/6) και Ηλιούπολη (4/7).

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της.

Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους, κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής.

Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ού αιώνα.

Στο ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ.

Συμπρωταγωνιστούν:

Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.

Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Θεατρική διασκευή: Στελιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά-κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Video: Στέφανος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Θάλεια Γρίβα
Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου
Βοηθός φωτιστή: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Μαντώ Βασίλη
Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης και video: Ευάγγελος Κοντομούς
Εκτέλεση παραγωγής: Μαριάννα Χαλκιαδάκη
Δημόσιες σχέσεις: Μαρία Αδαμοπούλου
Σχεδιασμός αφίσας: Θωμάς Παλυβός

Προπώληση εισιτηρίων:

viva.gr, artinfo.gr, 2109213310