Στα γραφεία του ΓΑΣΧ ο Νικήτας Κανάκης


Την ηγεσία του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού, στα γραφεία του σωματείου, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Νικήτας Κανάκης και στελέχη της παράταξής του.

Αντικείμενο της συνάντησης, που ζητήθηκε από την παράταξη «#μετονΝικήτα», ήταν η ενημέρωση του υποψηφίου Δημάρχου για τις δράσεις του ιστορικού συλλόγου, τα θέματα που προβληματίζουν το σύλλογο και τους ανθρώπους του, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων.

Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση ήταν η έλλειψη αθλητικών χώρων και η ανεπάρκεια των υπαρχόντων υποδομών σε βασικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων δεν είναι φιλικές σε ΑΜΕΑ, δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αποδυτήρια, ενώ παρατηρούνται χώροι που δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι στις απαιτήσεις των 8 αθλημάτων του συλλόγου, ούτε φιλικοί για την αναμονή των γονέων.

Από τη μεριά του κ. Κανάκη και των μελών της παράταξής του επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων στα υφιστάμενα ανοιχτά γήπεδα (π.χ. Κονίτσης, Κύπρου, Βελισσαρίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού), που μπορούν να καλυφθούν με τις λυόμενες κατασκευές τύπου «μπαλόνι» άμεσα και με τη μέθοδο της προμήθειας, όπως και του γηπέδου του Τσακού, κάτι που προωθεί η Δημοτική Αρχή.

Ο Νικήτας Κανάκης αναφέρθηκε σε μία ευρεία και συνεπή συμμετοχική διαδικασία όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης, όπου θα συμφωνηθούν οι νέες προτάσεις για τον αθλητισμό και θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, τονίζοντας τη σημασία της διασύνδεσης των σωματείων της πόλης μεταξύ τους, πρότεινε τη δημιουργία μητρώου αθλητών, ενώ δεσμεύτηκε για την ανάληψη από το Δήμο του κόστους της κάλυψης των εκπτώσεων που βαραίνουν οικογένειες που τα παιδιά τους επιλέγουν διαφορετικό άθλημα σε διαφορετικό σωματείο. Με στόχο την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, της συμμετοχής όλων των παιδιών στα αθλήματα που πραγματικά επιθυμούν αλλά και την έμμεση ενίσχυση των ήδη περιορισμένων οικονομικών των συλλόγων.

Στα θετικά σημεία που αναφέρθηκαν από τους ανθρώπους του σωματείου είναι η διαρκής αύξηση των παιδιών που αθλούνται. Ο ολοένα αυξανόμενος αυτός αριθμός καθιστά αναγκαία, όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, την ανάληψη της ευθύνης από το Δήμο για τη χρηματοδότηση και δημιουργία της κάρτας αθλητή, ώστε να εξασφαλίζεται και να πιστοποιείται για το σύνολο των αθλούμενων παιδιών, ανεξαρτήτως συλλόγου και αθλήματος, η αναγκαία καλή κατάσταση της υγείας τους.

Όσον αφορά στο θέμα της επιχορήγησης δημοτικών κονδυλίων στα σωματεία, ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι αυτές πρέπει να γίνονται με έναν ενιαίο, διάφανο, αντικειμενικό τρόπο, με διευρυμένα κριτήρια, που θα συμφωνηθούν με όλους τους συλλόγους, ώστε να εξασφαλίζονται ταυτόχρονα και η πολιτική των κοινωνικών παροχών στους αδύνατους από τα σωματεία αλλά και η βιωσιμότητα των τελευταίων.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί το «Σπίτι της Ρυθμικής». Ένα άθλημα που έχει ιδιαιτερότητες, αφού χρειάζεται προπονητήριο με πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές, ενώ απαιτούνται πολλές ώρες προπονήσεων, αφού τα αγωνιστικά τμήματα με τις πάμπολλες διακρίσεις τους έχουν κάνει γνωστό, τόσο το σύλλογο, όσο και την πόλη μας διεθνώς.

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΓΑΣΧ συμμετείχαν οι Βάνα Ξένου, Φίλιππος Καχραμάνος, Μπάμπης Γεωργακόπουλος, Μαρία Ποταμιανάκη, Κατερίνα Αλούπη, Ολυμπία Αρμένη και Χαράλαμπος Ζαντιώτης.

Εκ μέρους της παράταξης «#μετονΝικήτα» συμμετείχαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Λουκέρης και Γεωργία Παπαδημητρίου από του Παπάγου και η Νατάσσα Χαμηλοθώρη από το Χολαργό.