Στηρίζει το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» το «Εικοσιπενταράκι»


Με αφορμή τη λήξη της χειμερινής περιόδου, το «25ράκι του Πρίαμου» διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, με σκοπό να βοηθήσει έμπρακτα το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία από τον γνωστό Χολαργιώτη επιχειρηματία, Πρίαμο Αθανασίου, στο δικό του… Εικοσιπενταράκι της οδού Ψαρρών 29.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που από το 2004 ερευνά, προωθεί και προασπίζει τα δικαιώματα του παιδιού. Οργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Κοινωνικο-Πολιτισμικές Δράσεις, ιδιαίτερα για τις πιο ευάλωτες ομάδες παιδιών και συνεργάζεται γι’ αυτό με οργανώσεις του εξωτερικού και της χώρας μας. Στηρίζεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, στην κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική διαφορετικότητα και την εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων του.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο λειτουργεί σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος περιλαμβάνει δράσεις για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ίδιων των παιδιών, της κοινής γνώμης καθώς και των κέντρων λήψεων αποφάσεων και εφαρμογής πολιτικών σχετικά με τα παραπάνω δικαιώματα.

Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με την καθημερινή και, στην πράξη, υποστήριξη των παιδιών και των δικαιωμάτων τους. Στο πεδίο αυτό οι σχετικές ενέργειες έχουν σκοπό την ολιστική κάλυψη των αναγκών κάθε παιδιού που επισκέπτεται το Δίκτυο.

Στόχος πάντα είναι το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε να μεγαλώνουν υγιή και ευτυχισμένα, η γνώμη τους να λαμβάνεται υπόψη και τα δικαιώματά τους να είναι πάντα σεβαστά.

Συμμετέχουν αφιλοκερδώς όλοι οι καλλιτέχνες, από τις 3.00 το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων (21/4), μέχρι πρωίας, με συνεχή εναλλαγή των μουσικών.

Γι’ αυτό, μη χάσεις την ευκαιρία να πεις… «Ήμουν κι εγώ εκεί!».