Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Κλήμης Ζώκαρης


Σε ηλικία 84 ετών έφυγε την Τρίτη (28/5) από τη ζωή ο επί σειρά ετών εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού, π. Κλήμης Ζώκαρης.

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, σε ηλικία 84 ετών, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Κλήμης Ζώκαρης, επί σειρά ετών Κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο Μακαριστός π. Κλήμης γεννήθηκε το 1935 στην Αιδηψό.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1961 και 1962 αντίστοιχα, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο. Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας και αργότερα Διευθυντής της ξακουστής Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά στα Ιωάννινα.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Ζαγοράς, Αγιάς και Αλμυρού.

Το 1998 ακολούθησε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Αθήνα και διετέλεσε προϊστάμενος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο αείμνηστος π. Κλήμης υπήρξε αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, διακρίθηκε για την ιεροκηρυκτική του διακονία, για την οξύτατη θεολογική και φιλοσοφική του σκέψη, καρπός της οποίας υπήρξε η μεγάλη συγγραφική του παραγωγή, που αφορούσε κυρίως στη θεολογία και το έργο των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Κλήμη θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, στις 10.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αιδηψού.

Το «Μένουμε Χολαργό» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του μακαριστού, καθώς και σε σύσσωμο το ποίμνιο της Ενορίας της Αγίας Τριάδος.

Χριστός Ανέστη!