Φινάλε με ιστορική κατοστάρα! (pics)


Πρώτη κατοστάρα για το Χολαργό στην Α1, με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να διαλύει την Τρίτη (7/5) στο Παλαιό Φάληρο τον Πανιώνιο με 90-110, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Betshop Basket League.

Και τώρα, ραντεβού στα πλέι οφ! Εκεί όπου η ΑΕΧ, στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, θα βρεθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αντιμέτωπη με τον «εξάστερο» Παναθηναϊκό, με την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος να κρίνεται στις δύο νίκες.

Η ομάδα της πόλης μας ολοκλήρωσε τη regular season με ρεκόρ 12-14 (8-5 εντός έδρας, 4-9 εκτός έδρας), όντας αμυντικά η 4η καλύτερη ομάδα της Α1, πίσω από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη, με παθητικό μ.ό. 73 πόντων.

Λυκογιάννης: «Να διατηρηθούμε σε εγρήγορση εν όψει playoffs»

Μετά το τέλος του αγώνα της Τρίτης (7/5), ο προπονητής του Χολαργού, Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε: «Το ζητούμενο του σημερινού παιχνιδιού ήταν να διατηρηθούμε σε μία αγωνιστική εγρήγορση, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα δύο παιχνίδια που σε πρώτη φάση θα έχουμε μπροστά μας, ενόψει των playoffs. Νομίζω ότι έγινε ένα απόλυτα ελεύθερο παιχνίδι, για αυτό και το σκορ πήγε τόσο ψηλά.

Μας αποπροσανατόλισε το γεγονός ότι ο Πανιώνιος αγωνίστηκε χωρίς πολλά βασικά του ατού. Είχαμε αδικαιολόγητη χαλάρωση στην άμυνα, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε πάντως καλό ρυθμό στην επίθεση και θεωρώ ότι κερδίσαμε στο τέλος, βάσει και της διαφοράς, άνετα».

Ενώ, για το πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του λίγο πριν από τα playoffs, υπογράμμισε: «Γενικά δεν είναι καθόλου εύκολο, όταν υπάρχουν μεγάλες διακοπές. Είχαμε μία μεγάλη διακοπή στο τέλος του Γενάρη, με τις Εθνικές ομάδες, με το Κύπελλο και με όλα αυτά που ήταν ένας μήνας. Χάσαμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό εκεί.

Μετά παίζαμε με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις στη Euroleague και τώρα ήμασταν πάλι τρεις εβδομάδες χωρίς παιχνίδι. Αυτό, ομάδες τέτοιου επιπέδου που δεν έχουν πολλούς έμπειρους παίκτες, που δεν έχουν υψηλά κίνητρα, γιατί εμείς αυτήν τη στιγμή έχουμε εξασφαλίσει τους στόχους μας δεν πάμε πιο πάνω, δεν πάμε πιο κάτω, είναι πολύ δύσκολο να τους κρατήσεις σε εγρήγορση».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ 90-110

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-33, 51-50, 73-79, 90-110

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτου, Πουρσανίδης Κ., Σιμητόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κουτσοκέρας): Παπαντωνίου 22 (3), Καμαριανός 11, Δίπλαρος 15 (2 τρ, 7 ασ.), Ντόρσεϊ 12 (0/5 τρ, 7 ρ.), Καμπερίδης 9 (3/3 τρ.), Καραμαλέγκος 2, Δημητρακόπουλος 2, Ρουμελιώτης 2, Χουγκάζ 8 (1), ΜακΚί 7 (1)

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 22 (3 τρ., 5 ασ.), Γιάνκοβιτς 21 (1 τρ., 6 ρ.), Τάλτον 9 (1), Αγκμπελέζε 11 (6 ρ.), Χόκινς 24 (5/7 τρ.), Κώττας 4, Καλαϊτζάκης 7 (8 ρ.), Οκεράφορ 5, Ραλλάτος, Λοβ 7

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: INTIME, EUROKINISSI