Μήνυμα πρωτιάς για τον Γιώργο Ντούρο

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η παρουσία του κόσμου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Βορείου Τομέα Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού και συντοπίτη μας, Γιώργου Ντούρου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/5) στο Νέο Ηράκλειο.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέγα πλήθος και μήνυμα πρωτιάς για τον Γιώργο Ντούρο

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία του κόσμου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Ντούρου, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Βορείου Τομέα Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου στο Νέο Ηράκλειο.

Ο χώρος του πολύκεντρου “Ηλέκτρα Αποστόλου” γέμισε ασφυκτικά, μέσα και έξω, με εκατοντάδες πολίτες από όλους τους Δήμους του Βορείου Τομέα της Αττικής να τιμούν με την παρουσία τους τον Γιώργο Ντούρο, εκφράζοντας του ταυτόχρονα τη στήριξή τους αλλά και τη βεβαιότητα τους για την εκλογική του επιτυχία.

Το παρών στην ομιλία του Γιώργου Ντούρου έδωσαν δεκάδες πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες επιβεβαιώνοντας πως η υποψηφιότητα του έχει δυναμική και ταυτόχρονα είναι ενωτική. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Γιάννης Βαρδακαστάνης, οι οποίοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην προσωπική και πολιτική πορεία του Γιώργου Ντούρου παρά το νεαρό της ηλικίας του, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στην προσπάθεια του.

Ο Γιώργος Ντούρος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε από καρδιάς τους παρευρισκόμενους και στην ομιλία του στάθηκε τόσο στην ανάγκη να αλλάξει σελίδα η Περιφέρεια Αττικής και να επανέλθει η αξιοκρατία και η προοπτική, κάτι που θα εγγυάται η “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”, με το Γιάννη Σγουρό, όσο και στην ανάγκη νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν στα κοινά για να εκφράσουν τη γενιά τους. “Αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο σας σε μία εποχή που, δυστυχώς, οι συνομήλικοι μου, η γενιά μου έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και στην ενασχόληση με τα κοινά”. Τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε “αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει”. Ο Γιώργος Ντούρους καταχειροκροτήθηκε όταν κλείνοντας την ομιλία τόνισε: “Μπαίνω στην πολιτική έχοντας μια επαγγελματική σταδιοδρομία. Δεν μπαίνω στην πολιτική για να πάρω.,
Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα.Είναι ένα μικρόβιο που όταν το κολλάς, βλέπεις τα προβλήματα γύρω σου και δεν μπορείς τα αγνοείς. Και όταν αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται, πρέπει είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις την ευθύνη και να τα λύσεις εσύ, και εγώ είμαι”.

Τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο τίμησαν με την παρουσία τους οι εν ενεργεία Δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι: Νίκος Μπάμπαλος (Ηρακλείου), Μιλτιάδης Καρπέτας (Μεταμόρφωσης), Ξένος Μανιατογιάννης (Βριλησσίων|), όπως επίσης και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Κυριάκος Κουτρούλης.

Από πολύ νωρίς βρέθηκε στο πολύκεντρο του Νέου Ηρακλείου ο επιστήθιος φίλος του Γιώργου Ντούρου, Κώστας Πανταζής, υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στο βόρειο τομέα Αττικής, ο οποίος είχει και το γενικό συντονισμό της άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης.

Ξεχώρησαν ακόμη οι παρουσίες του πρώην υπουργού και βουλευτή, Χρήστου Πρωτόπαππα, του μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ, Έφης Χαλάτση, όπως και των υποψηδφίων βουλευτών βορείου τομέα Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής, Μόσχου Κορασίδη, Αλεξάνδρας Σαγρή, Μιχάλη. Θεοδώρου. Από την ανατολική Αττική παραβρέθηκε η Βάσια Αναστασίου και από τον κεντρικό τομέα η Σοφία Πουλοπούλου. Παρούσες και παρόντες ήταν και συνυποψήφιοι του Γιώργου Ντούρου στη μάχη της Περιφέρειας, καθώς και δεκάδες υπόψηφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους τους Δήμους της Βόρειας Αττικής.

Τέλος εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της νεολαίας στη συγκέντρωση που έδωσε παλμό και εξέφρασε τη στήριξη της στον Γιώργο Ντούρο, ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα κατά το πρόσφατο παρελθόν

Το «Μένουμε Χολαργό» αναδημοσιεύει πρόσφατο άρθρο του Γιώργου Ντούρου για το ρόλο της Περιφέρειας στη ζωή των πολιτών, στο οποίο ο Παπαγιώτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος εστιάζει στη μείωση των κερδών των επιχειρήσεων, όταν αυτές χάνουν πελάτες λόγω της δυσκολίας εύρεσης θέσεων στάθμευσης.

Γιώργος Ντούρος: «Yπάρχει η δυνατότητα να πάμε την Περιφέρεια ένα βήμα πιο πέρα, ας το κάνουμε»

Ένα ερώτημα που μου απηύθυναν πολλοί πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι το εξής: «Ποιος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας πέραν της πολιτικής προστασίας;». Δυστυχώς, ακόμα και αυτή η αρμοδιότητα έγινε γνωστή μετά τις τραγωδίες της περασμένης χρονιάς. Η απάντηση μου σε αυτό το ερώτημα είναι ότι, ο ρόλος της Περιφέρειας είναι κυρίως αναπτυξιακός. Το μεγαλύτερο μέρος τον ευρωπαϊκών κονδυλίων κατευθύνονται στις περιφέρειες προς αξιοποίηση, όχι στο εκάστοτε υπουργείο. Ως εκ τούτου, ο ρόλος που διαδραματίζει η Περιφέρεια στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν του κεντρικού κράτους.

Εξίσου σημαντικός, γιατί η ανάπτυξη των επιχειρήσεων δεν εξαρτάται μονάχα από τους φορολογικούς συντελεστές, αλλά και από πολλούς «πρακτικούς» παράγοντες. Ένα παράδειγμα είναι οι χώροι στάθμευσης των εμπορικών σημείων των δήμων. Στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή και τον Χολαργό, αυτό το πρόβλημα έχει γίνει τόσο συνηθισμένο, που πλέον περνά σχεδόν απαρατήρητο. Το πρόβλημα της στάθμευσης μπορεί να είναι φαινομενικά ένα πρακτικό ζήτημα, αν το κοιτάξουμε όμως διεξοδικότερα θα δούμε πως έχει και πολύ σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Όταν μια οικογένεια που μένει σε άλλη περιοχή θελήσει να κάνει τα ψώνια της είτε στην αγορά του Χαλανδρίου, είτε σε αυτή της Αγίας Παρασκευής, προτού πάει θα συνυπολογίσει την μισή ώρα που θα ψάχνει για θέση πάρκινγκ. Όταν κάποιος που μένει στην Μεταμόρφωση ή την Κηφισιά θελήσει να πάει στα νυχτερινά μαγαζιά του Χολαργού, θα συνυπολογίσει τον εκνευρισμό που θα του δημιουργήσει η αναζήτηση πάρκινγκ.

Ποιες είναι οι οικονομικές επιπτώσεις; Τα καταστήματα αυτών των περιοχών περιορίζονται κυρίως σε ντόπιους πελάτες. Όσο καλό και να είναι το προϊόν που εμπορεύεται ένα κατάστημα, ο χωροταξικός σχεδιασμός του δημιουργεί εμπόδια. Για να το πούμε απλά: Η αναρχία που επικρατεί στις θέσεις πάρκινγκ περιορίζει την «πίτα» των καταστημάτων.

Η κατάρτιση του σχεδίου αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Όταν λοιπόν οι δημότες του βορείου τομέα Αθηνών θα κληθούν να επιλέξουν Περιφερειάρχη θα πρέπει να λάβουν υπόψιν και τον ρόλο του στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων. Ο βασικός λόγος που ζητώ την ψήφο των πολιτών της Αττικής είναι αυτά τα επενδυτικά εμπόδια. Αυτά που βρίσκονται παντού και δυστυχώς από πολλούς θεωρούνται «ψιλά γράμματα». Αφού υπάρχει η δυνατότητα να πάμε την Περιφέρεια ένα βήμα πιο πέρα, ας το κάνουμε.