Θα σέβεστε! (pics)


Κορυφαία νίκη, απίστευτη εμφάνιση, ανεπανάληπτες στιγμές και εκκωφαντικό 1-1 (88-72) για τη νεοφώτιστη Χολαργάρα απέναντι στην κάτοχο του FIBA Intercontinental Cup 2019, ΑΕΚ, στο πλαίσιο της α’ φάσης των πλέι οφ της Betshop Basket League.

Κι όμως, το ματς της Τετάρτης (22/5) ΔΕΝ ήταν το τελευταίο στη σεζόν για τα παλικάρια του Λυκογιάννη. Το… παραμύθι έχει και συνέχεια, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει το πότε θα λάβει τέλος. Μπορεί στο τρίτο και τελευταίο ματς της σειράς των προημιτελικών το Σάββατο (25/5 – 17:00) στο ΟΑΚΑ, μπορεί και αργότερα.

Πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση από το ξεκίνημα του ματς, ο Χολαργός διέλυσε (88-72) την Τετάρτη (22/5) την ΑΕΚ στο «Αντώνης Τρίτσης» και έστειλε την α’ φάση των playoffs σε τρίτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ! Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου!

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Χολαργός μπήκε δυνατά και με άμυνα για σεμινάριο «έχτισε» μια διαφορά (24-13) στο τέλος του πρώτου 10λέπτου. Ο Γκάρι Τάλτον, ο Τζαβόντε Χόκινς και ο Ντάνι Αγκμπελέζε κυριάρχησαν πλήρως στο παρκέ και η διαφορά αυξήθηκε (41-29 στο 18′), καθώς η ΑΕΚ έδειχνε «εγκλωβισμένη» στην άμυνα του αντιπάλου και δεν είχε λύσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά έφτασε και στο +16 (60-44 στο 25.40”) με τρίποντο του Γκάρι Τάλτον, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Βινς Χάντερ προσπαθούσαν να βάλουν ξανά την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Όμως, ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ, ο Ζερμέιν Λοβ, ο Τέντι Οκεράφορ, ο Θωμάς Κώττας, ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και ο Μιχάλης Καμπερίδης έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου η διαφορά να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα (68-53 στο 29′ και 79-56 στο 32′).

Σε ένα ματς όπου δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ο Χολαργός ήταν συγκλονιστικός και ΟΛΟΙ οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής φτάνοντας στη μεγάλη νίκη. Στην ΕΠΙΚΗ νίκη επί της πρώτης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ΑΕΚ.

Λυκογιάννης: «Έχω απεριόριστο σεβασμό στους παίκτες μου»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Χολαργού, Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε: «Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση, γιατί είχαμε κάνει κράτηση για μεθαύριο στα εισιτήρια των Αμερικανών, είχαμε κανονίσει και έξοδο αύριο όλη η ομάδα… Τώρα που το σκέφτομαι, δεν την ακυρώνουμε, θα βγούμε κανονικά! Είχαμε πραγματικά τη διάθεση να περνάμε καλά μεταξύ μας. Έχω απεριόριστο σεβασμό για τους παίκτες. Αν το μέγεθος της φανέλας του Χολαργού ήταν λίγο μεγαλύτερο, η ομάδα θα ήταν ψηλότερα, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν ποιότητα και καρδιά, γιατί όλο το χρόνο ήμαστε τυχεροί.

Κάναμε αρκετές υπερβάσεις. Σήμερα μπήκαμε πολύ απελευθερωμένοι, για να κάνουμε το παιχνίδι μας, να πάρουμε όλες τις φάσες που θα μας έδινε η ΑΕΚ. Το παιχνίδι μάς πήγε καλά, όσο περνούσε ο χρόνος αισθανόμαστε καλύτερα, παίξαμε καλή άμυνα και κερδίσαμε. Ξέρουμε την κατάσταση, τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει με τον αντίπαλο, ότι αυτή τη χρονική περίοδο είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες. Πάντα όμως παίζεις για να κερδίσεις, βέβαια. Θα πάμε το Σάββατο να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, χωρίς άγχος και ό,τι γίνει».

Για το αν ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, απάντησε: «Όχι, δεν είναι η μεγαλύτερή μου νίκη. Είναι πολλές οι νίκες που έχω πετύχει. Απλά είναι μια σημαντική νίκη λόγω των συνθηκών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης από αυτήν της παρέας με όλα όσα έχουν συμβεί. Όχι πολλή κουβέντα και πίεση, ειδικά για μας που δουλέψαμε με μεγάλη πίεση όλη τη χρονιά. Όταν όλο το χρόνο είσαι πιεστικός, το έχουν κερδίσει οι παίκτες να είμαι τώρα πιο ελεύθερος. Και στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα έπαιξε καλά, παρόλο που χάσαμε με 20 πόντους. Αύριο το βράδυ θα είμαστε έξω.

Ελάτε, μπορείτε να βγάλετε και φωτογραφίες ότι τα πίνουμε! Το μπάσκετ είναι επάγγελμα, αλλά είναι και παιχνίδι και πρέπει να το ευχαριστιέσαι. Αυτά που είπα και μετά το πρώτο παιχνίδι, αποτυπώνουν ποιος πρέπει να είναι ο τρόπος προσέγγισης». Για το αν θα παίξει ο Γιάνκοβιτς το Σάββατο, είπε: «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβει ο Γιάνκοβιτς να παίξει. Παίξει δεν παίξει ο Γιάνκοβιτς, όμως, εμείς θα πάμε να παίξουμε. Κάποιον άλλο θα βαφτίσουμε Γιάνκοβιτς!».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στο Χολαργό, έπαιξε ένα σπουδαίο παιχνίδι με μεγάλη ένταση και συνέπεια. Αυτό φαίνεται από το ότι κερδίσαμε μόνο το τέταρτο δεκάλεπτο. Είναι δύσκολο να σχολιάσουμε μια τέτοια εμφάνιση. Βρισκόμαστε στην καρδιά μιας σειράς τριών αγώνων. Περίμενα μια προσέγγιση διαφορετικού τύπου από τους παίκτες μου, να είχαν συνείδηση ότι οι αντίπαλοί μας θα έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους.

Προφανώς δεν καταλάβαμε πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι, γιατί η ομάδα απέδωσε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα έπρεπε. Αυτό που κατάλαβα από κάποιες αντιδράσεις των παικτών, ήταν ότι το μυαλό τους βρισκόταν ήδη στον ημιτελικό. Ο Χολαργός είναι καλή ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και για να μπορέσουμε να τους κερδίσουμε, θα πρέπει να προσεγγίσουμε τελείως διαφορετικά τον επόμενο αγώνα σε άμυνα κι επίθεση», είπε. Και όσο για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να κερδίσει τον τρίτο αγώνα: «Είναι το ίδιο που θα έπρεπε να πούμε και πριν από τρεις μέρες. Πρέπει να δούμε την προσπάθεια που κάναμε στον πρώτο αγώνα».

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΕΚ 88-72

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-13, 45-32, 75-53, 88-72

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος, Μπήτης, Αναστόπουλος Α.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 13 (3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Τάλτον 18 (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές), Καλαϊτζάκης 6, Αγκμπελέζε 10 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λοβ 6, Κώττας 8 (2 μπλοκ), Καμπερίδης 2, Σπυριδωνίδης 3 (1), Οκεράφορ 4, Χόκινς 18 (3/4 τρίποντα)

ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 15 (6/10 δίποντα, 3/8 βολές), Τζέιμς 4, Σαντ-Ρος 8 (2), Θίοντορ 6 (2/9 σουτ), Γιορκ 11 (4/11 σουτ), Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 10 (1), Λαρεντζάκης 10 (2/6 τρίποντα), Γιαννόπουλος 3 (1), Εμπάκουε 2

ΦΩΤΟ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΧΟΛΑΡΓΟ, INTIME, EUROKINISSI