«Βράζουν» με Αποστολόπουλο στη Σαρανταπόρου

Πυρ ομαδόν από κατοίκους της οδού Σαρανταπόρου εναντίον του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού και της Δημοτικής Αρχής, με αφορμή την επικείμενη κατάργηση των θέσεων στάθμευσης κατά μήκος της δεξιάς πλευράς της οδού.

Ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε τις τελευταίες ημέρες στους κατοίκους της οδού Σαρανταπόρου η -επίσημη- ενημέρωση από πλευράς Δήμου της σχεδιαζόμενης κατάργησης των θέσεων στάθμευσης κατά μήκος της δεξιάς πλευράς της οδού, προκειμένου να διαπλατυνθεί το δεξιό πεζοδρόμιο, προς όφελος, όπως ισχυρίζονται από το Δημαρχείο, των πεζών και των μαθητών που κινούνται προς και από το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Το ότι η πλειονότητα των πεζοδρομίων του Χολαργού δεν περπατιέται και το ότι θα πρέπει επιτέλους η επόμενη διοίκηση του Δήμου να πάρει ριζοσπαστικές αποφάσεις για οριστική απομάκρυνση των οχημάτων και των πάσης φύσεως εμποδίων πάνω από αυτά, καθώς και να επανεξετάσει τον τρόπο της φύτευσης επάνω σε αυτά, είναι μια πραγματικότητα.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της Σαρανταπόρου, ωστόσο, η στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού είναι καθ’ όλα νόμιμη, ενώ το «καβάλημα» των πεζοδρομίων από οχήματα παρατηρείται κυρίως από το ύψος της Ερατούς και πάνω και σε σχετικά μικρή κλίμακα.

Το να απαγορευτεί, λοιπόν, η νόμιμη αυτή τη στιγμή στάθμευση σε μία από τις δύο πλευρές της ήδη κορεσμένης -και- αυτής οδού, μόνο προβλήματα και αγανάκτηση θα δημιουργήσει στη γύρω περιοχή.

Κακά τα ψέματα, το πρώτιστο που ενδιαφέρει πια τους κατοίκους, κυρίως του Χολαργού, είναι να βρίσκουν μια θέση να σταθμεύουν το όχημά τους, όταν επιστρέφουν καθημερινά από το χώρο της εργασίας τους. Και επειδή πλέον οι θέσεις αυτές δεν επαρκούν, παρατηρείται το φαινόμενο του «καβαλήματος» των πεζοδρομίων και της εκτόπισης από αυτό των πεζών.

Και, λέμε μεν ναι στις θέσεις στάθμευσης, όταν όμως αυτή γίνεται νόμιμα και με τάξη. Όταν λοιπόν η Δημοτική Αρχή έρχεται να καταργήσει νόμιμες θέσεις στάθμευσης, γιατί αυτό ακριβώς πάει να κάνει τη δεδομένη στιγμή στη Σαρανταπόρου, άλλωστε διαπλάτυνση ΚΑΙ στάθμευση δεξιά-αριστερά στη Σαρανταπόρου δεν χωρούν, αυτό που αναπόφευκτα θα εισπράξει από τον κόσμο είναι οργή και διαμαρτυρία.

Μια διαμαρτυρία που έχει πάρει πια διαστάσεις, με μεγάλη μερίδα κατοίκων της Σαρανταπόρου να έχει βγει ήδη πόρτα-πόρτα, τοιχοκολλώντας τη γραπτή ενημέρωση-διαμαρτυρία της για τις προθέσεις Αποστολόπουλου και συν αυτώ.

Η διαμαρτυρία αυτή κοινοποιήθηκε από τους κατοίκους και στο πρώτο Μέσο της πόλης, με το «Μένουμε Χολαργό» να τη δημοσιεύει παίρνοντας ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Εφόσον ο Δήμος επιθυμεί όντως την απρόσκοπτη διέλευση πεζών και μαθητών κατά μήκος της οδού Σαρανταπόρου, ας φροντίσει να απελευθερώσει πλήρως, τουλάχιστον το δεξιό πεζοδρόμιο, από ΚΑΘΕ εμπόδιο για τον πεζό, δημιουργώντας και προστατεύοντας με κάθε τρόπο τουλάχιστον έναν ενιαίο και λειτουργικό πεζοδιάδρομο, από την αρχή της Σαρανταπόρου στη Μεσογείων, έως την κατάληξή της στο βουνό και την οδό Ανατολής.