ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έμεινε στα χαρτιά το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή»


Αδειάζει τον απερχόμενο Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Πριν από το μήνυμα του Δημάρχου, ωστόσο, αξίζει να διαβάσετε όσα έγραφε το «Μένουμε Χολαργό» ακριβώς ένα χρόνο πριν (5/6/18), με το πρώτο Μέσο της πόλης να επιβεβαιώνεται σε ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ θέμα, για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ φορά:

Όσο είδατε γήπεδο, τόσο θα δείτε και Μητροπολιτικό Πάρκο
https://menoumeholargo.gr/2018/06/oso-eidate-gipedo-toso-tha-deite-kai-mitropolitiko-parko/

Ακολουθεί το μήνυμα του Ηλία Αποστολόπουλου:

Χολαργός, 5 Ιουνίου 2019

Δήλωση Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου,
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Ένα χρόνο πριν, στις 5 Ιουνίου 2018, κληθήκαμε από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί μας διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, και τέθηκε μάλιστα και χρονοδιάγραμμα τριών μηνών για τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

Επικροτήσαμε και στηρίξαμε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς η Κυβέρνηση υπαναχώρησε ουσιαστικά από την αρχική της πρόταση για κατασκευή γηπέδου στον πυρήνα του Πάρκου.

Ένα χρόνο μετά, η σύσταση του Φορέα Διαχείρισης έχει μείνει στα χαρτιά και το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο για τους πολίτες της Αττικής.

Δεσμεύομαι ότι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του για την υλοποίηση του σχεδίου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας για το Μητροπολιτικό Πάρκο, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, και απέναντι σε οποιονδήποτε έχει άλλα σχέδια και βλέψεις για το Μητροπολιτικό Πάρκο.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού