Αυτοψία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (pics)

Το «Μένουμε Χολαργό» βρέθηκε την Κυριακή (23/6) στην… πολύπαθη και υπό -χρονίζουσα- ανακατασκευή πλατεία Εθνικής Αντίστασης στον Άνω Χολαργό και σας μεταφέρει μέσα από 30 «κλικ» τη σημερινή κατάσταση ενός έργου ανάπλασης που έχει βαλτώσει για τα καλά.

Σχεδόν καθημερινά τα μηνύματα αναγνωστών που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Μια πλατεία κλειστή εδώ και πολλούς μήνες, με ήδη μεγάλη καθυστέρηση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής της και με έκτακτα εμπόδια στον ορίζοντα τα οποία μοιάζουν και δυσκολοκατάβλητα.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης (20/6) ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, ύστερα από σχετική ερώτηση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβούλου των «8 Προτάσεων», Νίκου Στάππα, παραδέχτηκε μεν τη μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζει η πορεία του έργου, ρίχνοντας ωστόσο για μία ακόμη φορά το φταίξιμο στη μελέτη που παρέλαβε από τη διοίκηση Ξύδη και η οποία, σύμφωνα με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο, ήταν γεμάτη ανακρίβειες και λάθη.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε πως η ανάπλαση του χώρου προχωρά πλέον κανονικά, κάτι που μπορούν να διαπιστώσουν και οι ίδιοι οι πολίτες με μια απλή βόλτα πέριξ της πλατείας.

Τη βόλτα αυτή λοιπόν την έκανε για εσάς το πρώτο Μέσο της πόλης και, τόσο οι περίοικοι, όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι, μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας τα δικά σας συμπεράσματα για την πορεία του έργου αλλά και για τη γενικότερη καθαριότητα που απολαμβάνει (;) η αγαπημένη μας γειτονιά.