Ο Χολαργός υποδέχεται το 2ο Κύπελλο Πυγμαχίας (pics)

Και ο ΜΑΣ Αίας υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του το «Μένουμε Χολαργό» και τον Μανώλη Χάλκο, με τον προπονητή και «ψυχή» του πυγμαχικού μας συλλόγου, Ιάσονα Πολίτη, να ανοίγει την καρδιά του στο πρώτο Μέσο της πόλης και επίσημο χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Τείνει να γίνει θεσμός. Για δεύτερη σερί χρονιά, ο ιστορικότερος πυγμαχικός σύλλογος του Χολαργού, ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αίας της οδού Κιλκίς 18, διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο του Παπάγου (Σαλούν) το 2ο Κύπελλο Πυγμαχίας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, ο Αίας Χολαργού, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ), του Δήμου, του ΔΟΠΑΠ και των υπερήφανων χορηγών του, φιλοξενεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 (17:00-21:00) αθλητές δεκάδων συλλόγων από όλη την Ελλάδα, με το φίλαθλο κοινό να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσει δια ζώσης τις μοναδικές και έντονες στιγμές του ρινγκ.

Με αφορμή το επερχόμενο τουρνουά, το «Μένουμε Χολαργό» βρέθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του Αίαντα στον Άνω Χολαργό (Κιλκίς 18), παρακολουθώντας από κοντά την καθιερωμένη απογευματινή προπόνηση, υπό τις οδηγίες του προπονητή, δασκάλου και καθοδηγητή των παιδιών του συλλόγου, Ιάσονα Πολίτη, με τον οποίο είχαμε μια σύντομη αλλά και άκρως κατατοπιστική συζήτηση:

Ιάσονα, αλήθεια τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την πυγμαχία; Πώς εξηγείς αυτή τη ραγδαία άνοδο του αθλήματος γενικότερα;

Ισχύει πως τα τελευταία χρόνια η πυγμαχία έχει μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο, είτε πρόκειται για νέα παιδιά με αγωνιστική προοπτική είτε για εκγύμναση και εκμάθηση του αθλήματος σε μεγαλύτερες ηλικίες. Πολλοί δείχνουν ενδιαφέρον και για λόγους αυτοάμυνας, κάτι που προσωπικά με βρίσκει, ειδικά στις μέρες μας, αντίθετο και δεν το προάγω καθόλου στη σχολή.

Πριν λίγα χρόνια όσοι ασχολούμασταν μόνο με την πυγμαχία, κυρίως στις δικές μας περιοχές, ήμασταν κάπως απομονωμένοι. «Σήμερα» βλέπουμε να την εντάσσουν όλο και περισσότερο στα προγράμματά τους σύλλογοι και γυμναστήρια στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που μόνο ως θετικό το βλέπω, για την προώθηση του αγαπημένου μας αθλήματος.

Σαν σύλλογος κι εγώ προσωπικά έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στην πόλη μας για να προσεγγίσουμε τους γονείς και να φέρουν τα παιδιά τους να γνωρίσουν αυτό το υπέροχο ολυμπιακό αγώνισμα, δείχνοντάς τους τα οφέλη της πυγμαχίας στην ψυχολογία και την υγεία των παιδιών και νομίζω ότι έχουμε βάλει ήδη ένα λιθαράκι, κάτι που φαίνεται από τη μεγάλη συμμετοχή των νεαρών αθλητών μας σε αγωνιστικές δραστηριότητες.

Μίλησέ μας λίγο για τον Αίαντα Χολαργού.

Ο Αίαντας κατ’ αρχήν, γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Στέλιο Σταφυλαράκη, φέρνοντας για πρώτη φορά την πυγμαχία στην πόλη μας. Ξεκινήσαμε το 1997 στην αίθουσα γυμναστικής του 1ου-3ου, τότε, Λυκείου Χολαργού. Ξεκινήσαμε ν’ ασχολούμαστε από δική του προτροπή και στάθηκε δίπλα μας σαν πατέρας, φίλος και προπονητής τα πρώτα χρόνια.

Περάσαμε από διάφορα στάδια τα επόμενα χρόνια, ειδικά μετά την απώλεια του δασκάλου και τα τελευταία οκτώ περίπου χρόνια, με μεγάλη προσπάθεια και πολλή δουλειά, καταφέραμε να φτιάξουμε αυτό που έχουμε σήμερα, μια υγιή πάνω απ’ όλα παρέα, με καταπληκτικά παιδιά, πραγματική διαφήμιση της ομάδας μας!

Στο αγωνιστικό μέρος οι επιτυχίες που ήρθαν τα τελευταία χρόνια, σε πανελλήνιο επίπεδο, με προσωπικές θυσίες όλων μας στο σύλλογο, είναι πολλές και θα συνεχίσουν να έρχονται όσο είμαστε γεροί και δεμένοι σαν ομάδα.

Ο Δήμος στηρίζει;

Ο Δήμος στέκεται αρωγός εδώ και χρόνια στην προσπάθειά μας, είτε με προσκλήσεις σε διάφορες εκδηλώσεις του, είτε με τη διάθεση των κλειστών γυμναστηρίων για τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων, κάτι που βοήθησε πολύ στην προώθηση της πυγμαχίας και την ανάδειξη της δουλειάς μας στην πόλη. Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω και από ‘δω τους ανθρώπους που βοήθησαν για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε αυτό το Σάββατο 29/6, μια προετοιμασία μηνών με μεγάλες δυσκολίες!

Και οι οποίοι είναι;

Σαν επίλογο θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στους πρώτους αθλητές που στάθηκαν στο πλευρό μου, ανεβάζοντας κάθε χρόνο και πιο ψηλά τον Αίαντα, όπως ο Λεωνίδας Παπαδημητρίου, τα πρώτα μου κορίτσια στο τμήμα, Ερωφίλη Κουμαντάκη, Κλεοπάτρα Βουτσαρά, Χριστίνα Ντίνου και ο Ανδρέας Κολάνης και σε λίγα χρόνια από τώρα δεν θα χωρούν οι γραμμές τα ονόματα των παιδιών που προσέφεραν στην ομάδα μας.

Ένα ευχαριστώ τουλάχιστον θα ήθελα να πω και στους ανθρώπους που βοήθησαν να στηθεί το νέο μας γυμναστήριο στην οδό Κιλκίς και ιδιαίτερα στον κύριο Λάμπρο Ψαρρή που είναι καθημερινά δίπλα μας σαν πατέρας, όπως και στον πρόεδρο του συλλόγου Διονύση Μαραζώτη, που κράτησε τα δύσκολα χρόνια την ομάδα.

Όσο για σένα Μανώλη, σ’ ευχαριστώ γι’ αυτή τη συνεργασία που ξεκίνησε πριν χρόνια και η οποία θα συνεχιστεί. Σου εύχομαι τα καλύτερα σε ό,τι κάνεις!

Το «Μένουμε Χολαργό» και συ, άλλωστε, ήσασταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή.