Παρέμβαση Δεμέστιχα για το θερινό σινεμά


Τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του για το σοβαρό θέμα της ματαίωσης της λειτουργίας του δημοτικού θερινού κινηματογράφου Χολαργού για το καλοκαίρι του 2019 παραθέτει μέσω παρέμβασής του στο «Μένουμε Χολαργό» ο Παπαγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Δεμέστιχας, ζητώντας παράλληλα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την από κοινού εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Την ώρα που η διοίκηση Αποστολόπουλου αφήνει μετά από πολλά χρόνια την πόλη του Χολαργού χωρίς θερινό κινηματογράφο και την ίδια ώρα που οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης είτε απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια είτε φωτογραφίζονται χαμογελαστοί με κάθε ευκαιρία στο πλευρό του Δημάρχου, βρέθηκε -ευτυχώς- και ένας εκλεγμένος από τους Χολαργιώτες και τους Παπαγιώτες άνθρωπος να προτάξει μέσω του τοπικού Τύπου το θέμα που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο τους πολίτες εν μέσω καλοκαιριού 2019.

Το ότι η δημοτική αντιπολίτευση Παπάγου-Χολαργού για τα επόμενα τέσσερα έτη θα έχει καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα, ύστερα από τα αποτελέσματα της 26ης Μαΐου 2019, είναι γνωστό. Αυτό που δεν μπορεί να είναι αποδεκτό από τον κόσμο είναι οι αιρετοί, τους οποίους ο ίδιος έστειλε στα υπόλοιπα 15 έδρανα, να μη βγάζουν… άχνα, στις αστοχίες και τα τρανταχτά λάθη της συμπολίτευσης.

Ένα από αυτά είναι σαφώς και η ματαίωση της λειτουργίας του θερινού σινεμά Χολαργού, μια επί σειρά ετών καλοκαιρινή διέξοδος για όσους παραμένουν στο κλεινόν άστυ και η οποία ξαφνικά έφαγε… άκυρο, προς απογοήτευση μεγάλου αριθμού δημοτών. Και για να μην παρεξηγούμαστε, εξηγούμαστε: Μεγάλου αριθμού και όχι της πλειοψηφίας. Η τελευταία, άλλωστε, πριν από ένα μήνα έδωσε εν λευκώ τη διαχείριση της πόλης στον ήδη υπάρχοντα διαχειριστή, Ηλία Αποστολόπουλο (και τους συν αυτώ).

Ο Παπαγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, λοιπόν, Παναγιώτης Δεμέστιχας, βγαίνει μπροστά και, αφού καταθέτει μέσω του «Μένουμε Χολαργό» τους δικούς του προβληματισμούς και τις δικές του προτάσεις, ζητά το αυτονόητο:

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την από κοινού εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δεμέστιχας αναφέρει:

«Εκλεκτοί συνάδελφοι καλή σας μέρα,

Θα ήθελα να παραθέσω έναν προβληματισμό και μια πρόταση σε σχέση με τη διακοπή λειτουργίας του δημοτικού κινηματογράφου στο δημοτικό του Χολαργού.

Μετά από μια μικρή έρευνα, μου διεμηνύθη ότι λόγω των επικείμενων έργων στο χώρο, ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το σινεμά, ζήτησε μια μείωση ενοικίου, καθώς το σινεμά λόγω των έργων θα λειτουργήσει λιγότερο χρόνο. Παράλληλα, κατά τα λεγόμενα της μιας πλευράς, προκύπτει πρόβλημα ως προς τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση του εν λόγω θέματος, λόγω εκλογών ή για άλλους λόγους που προσωπικά δεν γνωρίζω.

Οι εκλογές είναι την άλλη εβδομάδα και εξ όσων γνωρίζω η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων θα είναι εδώ κατά τον Ιούλιο. Με βάση το χρονοδιάγραμμα των έργων της δημοτικής αρχής και με βούληση για στήριξη στην πράξη της επιχειρηματικότητας στο προάστιο και φυσικά την αδιάκοπη πολιτιστική προσφορά στους δημότες μας με το σινεμά αυτό, για το οποίο ουκ ολίγοι μου έχουν παραπονεθεί για τη διακοπή λειτουργίας του, θα μπορούσαμε να συγκαλέσουμε ένα δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό και με αποφασιστικότητα και ευελιξία να δώσουμε μια λύση για την ομαλή λειτουργία παράλληλα με την αποπεράτωση των σχετικών έργων.

Θεωρώ ότι μπορούμε να δώσουμε από κοινού μια καλύτερη ώθηση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν στο όλο περιστατικό μού διαφεύγουν λεπτομέρειες που δίνουν άλλη τροπή στα πράγματα, ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση, ωστόσο φρονώ ότι μια διευρυμένη συζήτηση με όλα τα δεδομένα επί τάπητος μπορεί να επιφέρει συνολικά ένα πιο θετικό αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Δεμέστιχας
Δημοτικός Σύμβουλος
Παπάγου-Χολαργού».