«Πόρτα» για πάνω από 100 παιδιά στη Δημιουργική Απασχόληση


Το γεγονός του αποκλεισμού περισσότερων των 100 παιδιών από το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η τοπική Λαϊκή Συσπείρωση.

Διαβάστε αναλυτικά:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-6-2019.
Για τον αποκλεισμό παιδιών από την Καλοκαιρινή Δημιουργική απασχόληση.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει την δημοτική αρχή που για πρώτη φορά φέτος ειδοποιεί οικογένειες ότι τα παιδιά τους δεν «χωράνε» στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης.

Πάνω από 100 παιδιά θα μείνουν εκτός του προγράμματος της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για την δεύτερη περίοδο (10-26/7/2019).

Ενώ για φέτος, πάλι για πρώτη φορά, αποκλείστηκαν εντελώς τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτεί από την δημοτική αρχή, το Δήμαρχο και την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο να λάβουν έστω και τώρα κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να μην μείνει κανένα παιδί έξω για όλο το διάστημα που λειτουργεί το πρόγραμμα.

Είναι ανάγκη για τα παιδιά η δημιουργική τους απασχόληση αυτό το διάστημα και όχι το κλείσιμό τους στο σπίτι και πρέπει να εξασφαλιστεί.

Είναι ανάγκη και για τους γονείς που δεν έχουν εναλλακτική λύση.

Καμία δικαιολογία της δημοτικής αρχής δεν πρέπει να γίνει ανεκτή, περί ξαφνικής απαγόρευσης προσλήψεων λόγω εκλογών, ή λόγο κακού υπολογισμού από την δημοτική αρχή των αιτήσεων που θα γινόντουσαν και της αντίστοιχης σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία, αφού θα μπορούσαν να είχαν προγραμματιστεί νωρίτερα.

Ένα ακόμα αρνητικό παράδειγμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και των δημάρχων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και λοιπών προθύμων που αντί για μόνιμο προσωπικό και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για την κάλυψη βασικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, επιλέγουν ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικές εταιρείες και υποχρηματοδότηση για να υπάρχουν ματωμένα πλεονάσματα, όπως και στο δήμο μας.

Είναι χαρακτηριστική η πολιτική τους της άνισης και ταξικής αντιμετώπισης των παιδιών με το καλοκαιρινό Camp επί πληρωμή που παρέχει ο ΔΟΠΑΠ με πολύ πιο πλούσιο πρόγραμμα για μόνο 140 παιδιά ανά δημοτική κοινότητα ενώ οι αιτήσεις είναι πολλαπλάσιες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν προτάσεις αναβάθμισης της ποιότητας του προγράμματος, αύξησης της χρηματοδότησής του, με μόνιμο προσωπικό που θα αξιοποιείται όλο το χρόνο για δωρεάν δραστηριότητες για τα παιδιά και όχι με προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας ούτε με ιδιωτικές εταιρείες όπως γίνεται σήμερα.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

επικεφαλής Ρεκλείτης Αντώνης και
δημοτικός σύμβουλος Ρεμούνδος Γιώργος.