Τα παιδιά η μόνη ελπίδα της ΑΕΧ! (pics)

Μετά από 11 ημέρες εντατικής προπόνησης, αποκόμισης νέων εμπειριών και πολύ μπάσκετ ολοκληρώθηκε το Σάββατο (29/6) το «3ο Holargos BC Summer Basket Camp».

To καλοκαιρινό μπάσκετ καμπ των ακαδημιών της Αθλητικής Ένωσης Χολαργού, που έχει καταφέρει πλέον να γίνει θεσμός, προσέλκυσε για 3η συνεχή χρονιά σημαντικό αριθμό παιδιών, πολλά εκ των οποίων αθλούνται σε άλλες ακαδημίες μπάσκετ.

Τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας, Θοδωρή Σιαρέ και τους έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές του συλλόγου, το οποίο περιελάμβανε:

  • Ατομική τεχνική στα βασικά του αθλήματος FUNDAMENTALS (ντρίμπλα, πάσα, σουτ, footwork), η τεχνική των οποίων προβλήθηκε παράλληλα στην αίθουσα προβολών (VIP Lounge) της ομάδας.
  • Ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας, ισορροπίας, συνδυασμός στατικού και δυναμικού stretching.
  • Ενδυνάμωση με τη χρήση βοηθημάτων (λάστιχα αντίστασης, bosu balls, ladders).
  • Ασκήσεις με μπάλα με τη βοήθεια των Dribble Glasses, D–MAN, X–TRAMAN.
  • Συνεργασίες στο Dribble drive motion (βασικές αρχές της συγκεκριμένης κίνησης, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της ηλικίας των παιδιών).
  • Συνεργασίες 2-3 παικτών στο Give&Go με έμφαση στο Spacing, οι οποίες παράλληλα προβλήθηκαν στην αίθουσα προβολών (VIP Lounge) της ομάδας.
  • Βελτίωση των αντανακλαστικών με το πρωτοποριακό μηχάνημα FITLIGHT.
  • Εξάσκηση στο σουτ με έμφαση στην τεχνική, με τη βοήθεια των Magic Shooting Gloves.

Παράλληλα, τα παιδιά διδάχθηκαν τις βασικές αρχές αυτοάμυνας, τις βασικές τεχνικές κυβίστησης και τοποθέτησης του σώματος κατά την πτώση, από έναν πρωταθλητή Ελλάδος στο άθλημα του Brazilian Jiu Jitsu.

Η αθλητική ψυχολογία ήταν για άλλη μια φορά αναπόσπαστο κομμάτι του καμπ. Τα παιδιά έλαβαν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες, που είχαν στόχο την εν συναίσθηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την έκφραση των συναισθημάτων και τη μετάδοση μνημάτων με την γλώσσα του σώματος.

Παράλληλα, συζήτησαν θέματα όπως τις σχέσεις αθλητών & προπονητών, τους κινδύνους του διαδικτύου, τον εντοπισμό των αρνητικών σκέψεων και τη διαχείριση του άγχους, ενώ με αφορμή συνεντεύξεις γνωστών αθλητών ανέλυσαν το πώς το άθλημα του μπάσκετ μπορεί να έχει θετική επίδραση σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας, πώς κινητοποιούμε τον εαυτό μας κάθε φορά και πώς διαχειριζόμαστε την απογοήτευση.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη της ΑΕΧ ευχαριστεί θερμά τους προπονητές που έλαβαν μέρος στο καμπ. Συγκεκριμένα, τους προπονητές της ακαδημίας, Θοδωρή Σιαρέ (τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών), Νίκο Λινοξυλάκη (προπονητή εφηβικής ομάδας και υπεύθυνο αναπτυξιακού προγράμματος ακαδημίας ΑΕΧ), Θ. Καραθανασόπουλο, Σ. Τριανταφύλλη, τον γυμναστή, Ιάσονα Θεοφίλη και τη γραμματέα του συλλόγου, Δανάη Διώτη, καθώς και τους επισκέπτες προπονητές, Λευτέρη Τσαουσίδη (assistant coach της ανδρικής ομάδας του συλλόγου) και Κ. Καλογερόπουλο, για την προσήλωσή τους στο πρόγραμμα του καμπ, το ενδιαφέρον τους για τους αθλητές και την εντατική δουλειά.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται από την ΑΕΧ στις ψυχολόγους της ομάδας, Φ. Ροΐδου & Σ. Μάνεση, καθώς και στον πρωταθλητή Ελλάδος στο Brazilian Jiu Jitsu, Κ. Χιουτάκο. Και οι τρεις έδωσαν έναν άλλο τόνο σε ένα αμιγώς μπασκετικό καμπ, προσέφεραν στα παιδιά νέες εμπειρίες και άπλετη τροφή για σκέψη.

Η διοίκηση της ΑΕ Χολαργού ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της, η βοήθεια των οποίων αποτέλεσε βασικό συστατικό στην επιτυχία του καμπ, καθώς και τους καταξιωμένους καλεσμένους της μπασκεμπολίστες, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, Βασίλη Ξανθόπουλο, Αποστόλη Κουτρούλια και Διονύση Σκουλίδα.

Το καμπ τίμησε με την παρουσία του και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Παίδων, Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους αθλητές.

Για ακόμη μία χρονιά αρωγός στις εργασίες του καμπ ήταν τα στελέχη του ΔΟΠΑΠ και ιδιαιτέρως ο Πρόεδρός του, Δημήτρης Οικονόμου. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ΑΕΧ, σε μια περίοδο που οι διαθέσιμες ώρες στα κλειστά γήπεδα του Δήμου είναι ελάχιστες, εκείνοι, σε αγαστή συνεργασία με το ΔΟΠΑΠ, κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες προπονήσεων, τόσο για το Summer Basket Camp όσο και για τα αγωνιστικά τμήματα που συνεχίζουν τις προπονήσεις.

Στον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Δημήτρη Οικονόμου και το Τακτικό Μέλος του ΔΣ Παναγιώτη Νικολούδη εκφράζονται παράλληλα ευχαριστίες και για τις άμεσες ενέργειές τους προκειμένου να παραχωρηθεί το πούλμαν του Δήμου για τις ασφαλείς μετακινήσεις των μικρών αθλητών από το ΕΑΚ Παπάγου στο «Αντώνης Τρίτσης». Η καλή διάθεση όλων βοήθησε για την άριστη συνεργασία, η οποία, όπως αναφέρουν από την ΑΕΧ, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Η ακαδημία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της πόλης υλοποιεί 5ετές πλάνο ανάπτυξης που αφορά τα τμήματα υποδομής, καθώς και τα αγωνιστικά τμήματα (Παιδικό-Εφηβικό). Σε αυτό το πλαίσιο, εντός των ερχόμενων ημερών ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής χρονιάς (2019-2020).

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει νέες συνεργασίες με πολύ έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές, την έναρξη ατομικών προπονήσεων, την αθλητική ψυχολογία ως αναπόσπαστο κομμάτι της ακαδημίας, τη σύσταση νέου τμήματος Baby Basket (ηλικίες 3-5 ετών), περαιτέρω αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού και πολλά άλλα τα οποία σταδιακά θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (www.holargosbc.gr).