Την Πέμπτη (20/6) οι 15οι αγώνες «Τάσος Ξένος»


Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού (ΓΑΣΧ), σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και το ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού, διοργανώνει τους 15ους αγώνες στίβου «Τάσος Ξένος», στη μνήμη του ιδρυτή του τμήματος στίβου στην πόλη.

Οι αγώνες «Τάσος Ξένος» διεξάγονται κάθε καλοκαίρι στο Α’ Δημοτικό Στάδιο Χολαργού «Μαρκ Μαρσώ» (Ζακύνθου 2 & Φανερωμένης), με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Σκοπός των αγώνων είναι η επίτευξη των ορίων που θέτει ο ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή των αθλητών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Εμπνευστής των αγώνων «Τάσος Ξένος» και εκ των διοργανωτών τους είναι ο ΓΑΣ Χολαργού, Πρόεδρος του οποίου είναι η κόρη του αείμνηστου Τάσου Ξένου, Βάνα.

Ο Τάσος Ξένος ήταν ο πρωτεργάτης και ο ιδρυτής του τμήματος στίβου στο Χολαργό, ενώ αποτελούσε και την «ψυχή» του τμήματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Η ανιδιοτελής προσφορά του στον αθλητισμό και την πόλη, άλλωστε, αποτελεί μέχρι σήμερα παράδειγμα προς μίμηση.

Οι 15οι αγώνες στίβου «Τάσος Ξένος» θα ξεκινήσουν, καιρού επιτρέποντος, στις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης (20/6) και θα ολοκληρωθούν στις 9.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.