Το ένα δέκατο της ετήσιας βροχής έπεσε σε μια ώρα στου Παπάγου

Σχεδόν το ένα δέκατο της βροχής που πέφτει κατά τη διάρκεια της χρονιάς έπεσε μέσα σε 60 λεπτά την Τετάρτη (19/6) στου Παπάγου, την ώρα που η σφοδρή καταιγίδα έπληττε την Αττική | 680 κεραυνοί καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας στο Λεκανοπέδιο

Σχεδόν το ένα δέκατο της βροχής που πέφτει κατά τη διάρκεια της χρονιάς έπεσε μέσα σε 60 λεπτά την Τετάρτη (19/6) στου Παπάγου, την ώρα που η σφοδρή καταιγίδα έπληττε την Αττική. Κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε στο Λεκανοπέδιο τον εντυπωσιακό αριθμό των 680 κεραυνών!

Οι καταιγίδες, οι οποίες συνεχίστηκαν για ενδέκατη διαδοχική ημέρα στη χώρα, ήταν έντονες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας και στην Ανατολική Αττική: Διακοπές ρεύματος, περισσότερες από 65 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από του Παπάγου, την Αγία Παρασκευή, το Γέρακα, την Πεντέλη και την Παιανία και κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σημαντικά ύψη βροχής στις περιοχές αυτές. Ενδεικτικά, το ύψος της βροχόπτωσης στην Αγία Παρασκευής έφτασε τα 61.2 mm και στη δική μας περιοχή του Παπάγου τα 49 mm σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι καταιγίδες -που συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις- θα συνεχιστούν και την Πέμπτη (20/6) στην ηπειρωτική Ελλάδα. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, οι θερμικές καταιγίδες είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τον Ιούνιο, ενώ κατά τη διάρκεια του μήνα παραδοσιακά εκδηλώνονται οι περισσότεροι κεραυνοί του έτους, περίπου το 22% του συνόλου.