Λεωφορεία και τη νύχτα ζητά ο Δήμος

Ομόφωνη απόφαση για τη διεκδίκηση της πραγματοποίησης νυχτερινών δρομολογίων επί της λεωφόρου Μεσογείων από τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έλαβε κατά τη συνεδρίαση της 20ής Ιουνίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Το ΔΣ έκανε αποδεκτή σχετική πρόταση του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου» για την υποβολή αιτήματος στον ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση του άξονα της λεωφόρου τις νυχτερινές ώρες από τη γραμμή EXPRESS Χ 95 του Αεροδρομίου.

Στόχος είναι η άρση του ειδικού καθεστώτος λειτουργίας, δηλαδή των περιορισμών επιβίβασης-αποβίβασης τις μεταμεσονύκτιες ώρες, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες καθώς και η νεολαία των Δήμων της περιοχής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών», Περικλής Ζήκας, σημείωσε ότι οι υφιστάμενες 4 λεωφορειακές γραμμές και η 1 γραμμή τρόλεϊ 24ωρης λειτουργίας (Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά, 040 Πειραιάς – Σύνταγμα, 500 Πειραιάς – Κηφισιά, 790 Γλυφάδα – Περιστέρι, Τρόλεϊ 11 Α. Πατήσια – Παγκράτι – Ν. Ελβετία) δεν καλύπτουν-εξυπηρετούν τον άξονα της λεωφόρου Μεσογείων.

Ο κ. Ζήκας τόνισε ότι «το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας της γραμμής 3 του Μετρό κατά 2 ώρες κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, βοηθάει, αλλά δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού», προσθέτοντας: «Στο πλαίσιο της μελέτης-εμπειρογνωμοσύνης αξιολόγησης του υφιστάμενου συγκοινωνιακού δικτύου και προδιαγραφής παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη, χρειάζεται να ενταχθεί και ο σχεδιασμός και η λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον άξονα της λεωφόρου Μεσογείων».

Εναλλακτικά, σύμφωνα με τον ίδιο, η γραμμή EXPRESS Χ 95 του Αεροδρομίου, με άρση των περιορισμών επιβίβασης-αποβίβασης για τις νυχτερινές ώρες, μπορεί να εξυπηρετήσει τη λεωφόρο.

Σε παρόμοιο αίτημα που είχε αποστείλει το «Δίκτυο Πολιτών» τον περασμένο Μάιο στον ΟΑΣΑ, η απάντηση ήταν καταρχήν αρνητική, πλην όμως άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η πρόταση στο μέλλον. Πλέον, οι ελπίδες συγκεντρώνονται στη διεκδίκηση του αιτήματος από τη Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου.