Οι αποκλεισμένοι δρόμοι για την αντιπυρική προστασία

Διαβάστε σε ποιους δρόμους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού θα απαγορεύεται στο εξής η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.

Απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές της βόρειας Αθήνας όταν υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς έκανε γνωστή την Τετάρτη (10/7) το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές εισηγήσεις της Πυροσβεστικής, της Δασικής Υπηρεσίας και των Δήμων, σε περίπτωση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ή κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 4 ή 5) το μέτρο της απαγόρευσης-διακοπής της κυκλοφορίας για την αντιπυρική περίοδο 2019 αφορά στις ακόλουθες οδούς και σημεία:

Χολαργός-Παπάγου

Ασφαλτόδρομος, ανατολικά του τέρματος της οδού Αναστάσεως, ο οποίος την συνδέει με το κυρίως οδικό δίκτυο του Υμηττού μετά από το ύψος του Κοιμητηρίου Παπάγου. Δύο δασικοί δρόμοι οι οποίοι ξεκινούν από τις οδούς Ζησιμοπούλου και Δογαροπούλου στου Παπάγου. Δρόμος πλησίον ΕΥΔΑΠ και Αγίας Ελεούσας (πηγές Ιλισσού) στο Χολαργό. Τυφλός δασικός δρόμος έναντι της εισόδου του Κοιμητηρίου Παπάγου. Δύο δασικοί δρόμοι που ξεκινούν από την οδό Ναυαρίνου στο Χολαργό στη συμβολή με τις οδούς Κουντουριώτου καθώς και Καραολή και Δημητρίου.

Αγία Παρασκευή

Στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στην αρχή της δασικής οδού και στην οδό Αιγαίου Πελάγους και Γραβιάς η πρόσβαση προς το πάρκο Γραβιάς
Βριλήσσια: Οδοί Σεβαστιανού από Λ. Πεντέλης έως Καλαβρύτων και Παύλου Μελά από Λ. Πεντέλης έως Σολωμού.

Ηράκλειο

Οδός Παπαϊωάννου (κατηγορία κινδύνου 4) και σε περίπτωση κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 5) διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Ηρακλείου (εφαπτόμενη στο κτήμα ΦΙΞ) και στις οδούς Θεσσαλονίκης, Αμαρουσίου, Θεσσαλίας, Αγαμέμνωνος, Οδυσσέως, Αχιλλέως, 25ης Μαρτίου, Πολέμη, Ελληνικής Παιδείας, Πύλου, Αντωνίου Φιξ, Πέτρου Ράλλη, Καλπακίου, Αργολικού, και Πρασίνου Λόφου από Αργολικού έως Πολέμη.

Κηφισιά

Καλλιρόης, Κιθαιρώνος, Ακακίας, Θέτιδος, Ξενίας, Γυμναστηρίου, Φασίδερι (κλείσιμο οδών πρόσβασης), Καραϊσκάκη, Πευκών, Ρόδου και Μπακογιάννη καθώς και Ξενίας προς οδό Αγίου Παντελεήμονος στα όρια με το Δήμο Πεντέλης.

Λυκόβρυση–Πεύκη

Σωκράτους από την οδό Σάμου έως την Ρήγα Φεραίου, Παπάγου από την οδό Λουντέμη έως την Αγ. Βαρβάρας, Ηρώων Πολυτεχνείου από την Καζαντζάκη έως την Λουντέμη, Καζαντζάκη από την Κοραή έως την Απόλλωνος, Απόλλωνος από την Καζαντζάκη έως την Τζερμιά, και Δάσους από την Πεύκων έως την Ελ. Βενιζέλου.

Μαρούσι

Ευκαλύπτων (Άλσος Συγγρού), Ηρώδου Αττικού (Αμαλiειο), Φοινίκων (Κ. Καρέλλα), Στρ. Δαγκλή (Ν. Λέσβος) καθώς και Αρτέμιδος, Άλσους, Ασπασίας (Μιμικόπουλου).

Μεταμόρφωση

Τατοΐου από διασταύρωση με Αρτέμιδος έως Κηφισό (Μαρμαράδικα), Γέφυρα Λυκοβρύσεως, προς λύματα Βιολογικού Καθαρισμού, αριστερά οδός Αμαλιάδος συνεχίζει οδός Σώρου, δεξιά στην Ναυπλίου, δεξιά στην Δασκαλογιάννη, αριστερά στην Αρτέμιδος καθώς και Παράδρομος Εθνικής οδού από κόμβο Μεταμόρφωσης (προς Αθήνα), δεξιά Οδυσσέως και όλη την οδό Κεφαλληνίας.

Νέα Ιωνία

Αναγεννήσεως από Δεμιρδεσίου έως Λ. Βεΐκου και Δεμιρδεσίου από Λ. Καποδιστρίου έως Δευκαλίωνος.

Πεντέλη

Ασφαλτόστρωτος περιφερειακή οδός Πεντέλης- Αγίου Πέτρου και όλοι οι ασφαλτόστρωτοι-δασικοί χωματόδρομοι που οδηγούν εντός του δάσους και συγκεκριμένα: προς ΠΙΚΠΑ στη θέση «Βαρέλα» (δεξιά ανερχόμενοι), προς το ύψωμα «Κατσουλιέρη» προς το αρχαίο λατομείο, στην «Πηγή Καρυδιάς»(αριστερά ανερχόμενοι), στην πλατεία «Καραούλι», προς κέντρο διανομής φυσικού αερίου στο ύψωμα «Χρυσούλη Ράχη», προς «Αγίους Ασωμάτους» στη θέση «Πλατάνα» και προς «Πύριζα» (αριστερά ανερχόμενοι). Επίσης ασφαλτόστρωτος-δασικοί χωματόδρομοι δεξιά από τη θέση «Μαυρονώρες» και αριστερά προς «Πύριζα» κατερχόμενοι, προς τις τρεις Μαυρινώρες (δεξιά κατερχόμενοι), προ διασταύρωσης «Αγίου Πέτρου» (σημείο μεταλλικής βαρέλας) προς βρύση «Κακό Μελίσσι», Αγίων Ασωμάτων προ παιδικής χαράς και οδός Βρυσούλας. Ακόμη ασφαλτόστρωτη δασική οδός «Ντράφι- Νταού Πεντέλης» προς «Μαυρονώρες», Άγιο Σπυρίδωνα και Άγιο Ηλία (εκκλησάκι), Κοιμητήριο «Νταού Πεντέλης» προς βρύση «Κακό Μελίσσι» και οδοί Περικλέους τέρμα προς λατομεία «Ράικου», Σουβαλιώτου προς Μιαούλη (τέρμα) καθώς και Αγίου Παντελεήμονος προς οδό Ξενίας στα όρια με το Δήμο Κηφισιάς. Σε περίπτωση κατάστασης συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Προφήτου Ηλία από τη συμβολή της με την οδό Γυμναστηρίου έως το Ναό του Προφήτη Ηλία.

Χαλάνδρι

Οδός ήπιας κυκλοφορίας Αθανασίου Διάκου από Βάρναλη έως Λειβαδιάς και πεζόδρομος οδού Λειβαδιάς όπου υπάρχει πρόσβαση οχημάτων προς τη ρεματιά Χαλανδρίου.