Το πρόγραμμα εορτασμού του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή (26/7) από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού το πλήρες πρόγραμμα της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης για το 2019.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα (19:00) της Πέμπτης 22 Αυγούστου, με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό. Στις 21:15 θα ακολουθήσει η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας και της Ιερής Εικόνας της Φανερωμένης στους δρόμους του Χολαργού.

Η πομπή, υπό τη συνοδεία φιλαρμονικής, θα κατηφορίσει την οδό Φανερωμένης στρίβοντας δεξιά στη λεωφόρο Μεσογείων, για να επιστρέψει στη συνέχεια στο Ναό μέσω των οδών Πυθαγόρα (με την καθιερωμένη δέηση έξω από το Metropolitan General), Χίου και Βουτσινά. Μετά το πέρας της λιτανείας θα τελεστεί η Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και αμέσως μετά (23:00) η Ιερή Αγρυπνία, μέχρι τη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Την κυριώνυμο ημέρα (Παρασκευή 23 Αυγούστου), το πρωί (07:00) θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα (19:00) ο Πανηγυρικός μεθέορτος Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, καθώς και η Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ιερού Ναού, τόσο την Πέμπτη 22, όσο και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019.