ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ: «Να ελεγχθεί άμεσα η στατικότητα των σχολείων»


Το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων και ειδικότερα των σχολικών μονάδων προτάσσει μέσω δημόσιας παρέμβασής της η νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού με τον συνδυασμό του Νικήτα Κανάκη, Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου.

Αναλυτικά:

Ο πρόσφατος μεγάλος σεισμός που ταρακούνησε το κέντρο της Αθήνας έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη μεγάλο θέμα αυτό της αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων και ειδικότερα των σχολείων.

Κτίρια που έχουν κτιστεί πριν το 1989 δε συμβαδίζουν με τον αντισεισμικό Νόμο που τότε ψηφίστηκε. Πρέπει λοιπόν, άμεσα να ελεγχθεί η στατικότητα τους, ώστε να είναι συμβατή με τις προδιαγραφές του Νόμου και στην ουσία απολύτως ασφαλή για τα παιδιά μας.

Η Ελλάδα αναμφισβήτητα είναι μία σεισμογενής χώρα. Μικροί ή μεγαλύτεροι σεισμοί σύμφωνα πάντα και με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, δεν θα είναι
σπάνια φαινόμενα ακόμη και στο άμεσο μέλλον.

Η πρόληψη πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι είναι το μόνο εργαλείο που αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, το επιστημονικό προσωπικό τους, αλλά και στη δημοτική αρχή που υπό την ευθύνη τους θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πόλης μας τον Σεπτέμβριο για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, θα πρότεινα να δημοσιοποιηθούν:

  • τα αποτελέσματα από τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε όλα τα σχολικά κτίρια των δύο Κοινοτήτων μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό και
  • το χρονοδιάγραμμα της διενέργειας όλων των απαραίτητων μελετών στατικής
    επάρκειας σε σχολικά κτίρια του Δήμου, που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ή επικαιροποίηση αυτών, όπου απαιτείται.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η απόλυτη ασφάλεια των μαθητών μέσα στα σχολειά τους.

Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού