ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ: «Ορκιστήκαμε στις δικές μας προτεραιότητες»

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν διαφορετικό από τον συνηθισμένο πολιτικό όρκο η ίδια και τα υπόλοιπα μέλη των «8 Προτάσεων» που εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές μέσω της παράταξης «#μετονΝικήτα» εξηγεί με επιστολή της στο «Μένουμε Χολαργό» η Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου.

Υπενθυμίζουμε πως ο επικεφαλής του συνδυασμού, Νικήτας Κανάκης, ορκίστηκε θρησκευτικά στην τελετή ορκωμοσίας της Τετάρτης (28/8) ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου, σε αντίθεση με το σύνολο των Δημοτικών του Συμβούλων που επέλεξαν τον πολιτικό όρκο.

Ωστόσο, οι νεοεκλεγείς Δημοτικές Σύμβουλοι Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου, μαζί με τον Κοινοτικό Σύμβουλο Χολαργού Δημήτρη-Τριαντάφυλλο Κατσαρέλη, όλοι μέλη της συνιστώσας «8 Προτάσεις» η οποία συνεργάστηκε προεκλογικά με την παράταξη Κανάκη, διαφοροποιήθηκαν και από τον τυπικό πολιτικό όρκο στον οποίο ορκίστηκε ο έτερος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού Νίκος Καραγιάννης, καταθέτοντας έναν δικό τους, στον οποίο αποτυπώνονται συγκεκριμένες προτεραιότητες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η προάσπιση των συμφερόντων των κατοίκων.

Μια διαφοροποίηση που σαφώς προϊδεάζει για την έτσι κι αλλιώς αυτόνομη πορεία των «8 Προτάσεων» στα δημοτικά έδρανα, κάτι που ήταν γνωστό από την προεκλογική κιόλας περίοδο, όταν η τότε παράταξη του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου αποφάσιζε την προσωρινή και συγκυριακή όπως αποδεικνύεται σύμπλευση με τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ σε Παπάγου-Χολαργό, Νικήτα Κανάκη.

Ακολουθεί η επιστολή της Νατάσσας Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου στο «Μένουμε Χολαργό»:

«Κυρίες και κύριοι,

Σας προωθώ το κείμενο της ορκωμοσίας το οποίο πρωτοκολλήσαμε στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού η Μαρία Σιώτου, ο Δημήτρης Κατσαρέλης και εγώ και με το οποίο ορκιστήκαμε για την νέα 4ετή θητεία μας, όπως ανέγνωσε και ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της τελετής Ορκωμοσίας.

Να επισημάνω ότι ήταν η πρώτη φορά που δινόταν η ευκαιρία να καταθέσει ο κάθε αιρετός συγκεκριμένο κείμενο όρκου διαφορετικό από το πρότυπο, όπως διευκρινίστηκε με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου. Για εμάς αποτελούν προτεραιότητες η προάσπιση των συμφερόντων των κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, της προστιθέμενης αξίας του Δήμου μας και η προστασία του Περιβάλλοντος και αδράξαμε την ευκαιρία να το αναδείξουμε μέσω του Όρκου μας.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου-Χολαργού
Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη

Ο Σύμβουλος Κοινότητας Χολαργού
Δημήτρης Κατσαρέλης

Από την παράταξη #μετονΝικήτα»

Διαβάστε το κείμενο του διαφοροποιημένου πολιτικού όρκου το οποίο πρωτοκόλλησαν στις 27 Αυγούστου 2019 οι αιρετοί των «8 Προτάσεων» στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού:

«Παπάγου-Χολαργός 27/8/2019

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, έχοντας λάβει γνώση σχετική Εγκύκλιο του ΥΠΕΣ (Αρ. 89 ΑΠ: 59847/21-8-2019 και ΑΔΑ 6ΨΕΡ465ΧΘ7-0ΒΓ), επιθυμούμε να καταθέσουμε την ακόλουθη δήλωση όρκου και αυτή να καταγραφεί στα πρακτικά της διαδικασίας:

“Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, να υπερασπίζομαι συνολικά τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και να καταβάλω κάθε προσπάθεια για την προστιθέμενη αξία του Δήμου μου και την προστασία του Περιβάλλοντος”.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου-Χολαργού

Μαρία Σιώτου
Νατάσσα Χαμηλοθώρη

Ο Σύμβουλος Κοινότητας Χολαργού
Δημήτρης Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης»