Διαρρήκτες «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο του Βύρωνα Πολύδωρα


Οι κακοποιοί, που είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις του Χολαργιώτη πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, «άνοιξαν» την Τρίτη (6/8) το σπίτι του στο χωριό Περιβόλια στη Φιγαλεία Ηλείας, την ώρα που η οικογένεια εκκλησιαζόταν.

Στο στόχαστρο διαρρηκτών που είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις του βρέθηκε ο Χολαργιώτης πρώην πολιτικός, Βύρων Πολύδωρας. Οι δράστες διέρρηξαν το σπίτι του στο χωριό Περιβόλια στη Φιγαλεία Ηλείας και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα.

Οι διαρρήκτες φαίνεται πως γνώριζαν την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου και του πολύτιμου περιεχομένου του, αφού καραδοκούσαν περιμένοντας να φύγουν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης και η οικογένειά του για την εκκλησία, όπου θα παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (6/8).

Μόλις απομακρύνθηκαν, εισέβαλαν στο σπίτι του και πήγαν κατευθείαν στο στόχο τους. Οι δράστες φαίνεται ότι φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε ένα φορτηγάκι με το οποίο τράπηκαν σε φυγή, πιθανότατα με κατεύθυνση προς τη Μεσσηνία. Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή, σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας ,οι άνδρες των οποίων ξεκίνησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη των «ποντικών» και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.