Διευθύνων Σύμβουλος στην Αττικό Μετρό ΑΕ ο Νίκος Κουρέτας

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Χολαργού επί Δημαρχίας Νικολάου, Νίκος Κουρέτας, αναλαμβάνει θέση-κλειδί στην Αττικό Μετρό ΑΕ, με νέο Πρόεδρο της εταιρείας τον Θεσσαλονικιό τοπογράφο, Νίκο Ταχιάο.

«Κλείδωσαν» τα ονόματα που αναλαμβάνουν το τιμόνι της Αττικό Μετρό ΑΕ, ενώ ακόμη δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για τον νέο πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την Αττικό Μετρό ΑΕ αναμένονται σήμερα Τρίτη (20/8).

Στην Αττικό Μετρό ΑΕ Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Θεσσαλονικιός τοπογράφος μηχανικός Νίκος Ταχιάος, με τη θέση του Διευθύνοντα να ανατίθεται στον εξ’ Αθηνών αρχιτέκτονα μηχανικό Νίκο Κουρέτα.

Για την Εγνατία Οδό ΑΕ Πρόεδρος πιθανώς θα αναλάβει ο γιατρός και πρώην Υφυπουργός Υγείας στην περίοδο 2004-2007, Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, είναι εκλεγμένος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Ταχιάος, που έδωσε στις πρόσφατες εκλογές τόσο τη μάχη για τον κεντρικό Δήμο της Θεσσαλονίκης, όσο και για τη Βουλή, θα αντικαταστήσει στην Αττικό Μετρό ΑΕ τον επίσης Θεσσαλονικιό μηχανικό και καθηγητή του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο. Ο κ. Κουρέτας, που θα πάρει τη θέση του Διευθύνοντα από τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο, έχει θητεύσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , σαν Δημοτικός Σύμβουλος σε Χολαργό και Αθήνα, ενώ ήταν μέλος του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου της ΝΔ.

Οι κύριοι Ταχιάος και Κουρέτας θα πρέπει να βγάλουν πολλά κάστανα από τη φωτιά, τόσο για το Μετρό της Θεσσαλονίκης -βασική γραμμή και επέκταση Καλαμαριάς- όσο και για τις επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας και συγκεκριμένα με τη Γραμμή 4.

Οι αντικαταστάσεις στην Εγνατία Οδό ΑΕ θα γίνουν πιθανότατα μέσα στο Σεπτέμβριο, ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αντικατάσταση και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Σχίζα και όχι μόνο του Προέδρου κ. Απόστολου Αντωνούδη. Ωστόσο, για την Εγνατία ακόμη υπάρχουν περιθώρια επιβεβαίωσης και για τον κ. Κωνσταντόπουλο.