ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ: Τι αντίκρισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/8) οι Χολαργιώτες (pics)


Με εικόνες… αποκάλυψης ήρθαν αντιμέτωποι όσοι Χολαργιώτες κατοικούν σε σπίτια με θέα προς τον Υμηττό και έτυχε να βγουν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (12/8) στο μπαλκόνι τους.

Οι φωτογραφίες που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας (12/8) στο πρώτο Μέσο της πόλης από αναγνώστη-κάτοικο του Άνω Χολαργού μιλούν από μόνες τους.

Όσοι έτυχε να βγείτε μετά τις 03:30 κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μπαλκόνι σας και τυχαίνει να έχετε θέα προς τον Υμηττό, το θέαμα που θα αντικρίσατε ήταν αν μη τι άλλο πρωτόγνωρο αλλά και αποκαρδιωτικό.

Ένας Υμηττός, το αγαπημένο βουνό όλων μας, να θυμίζει… ηφαίστειο που εκρήγνυται.

Ευτυχώς, για το καλό όλων μας και πρωτίστως του ίδιου του αθηναϊκού όρους, η… λάβα δεν ξεχύθηκε προς τα κάτω, με τον διαχρονικό εφιάλτη κάθε Χολαργιώτη-Παπαγιώτη-Αγιοπαρασκευιώτη-Καισαριανιώτη να λαμβάνει τέλος με το πρώτος φως της ημέρας.

Χάρη στις σπουδαίες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων, καθώς και των εθελοντών, οι κατάφυτες περιοχές του Υμηττού από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως την Καισαριανή έμειναν ανέπαφες, με τη ζημιά να περιορίζεται στην κυρίως χαμηλή βλάστηση της πίσω πλευράς του βουνού, στις γειτονιές των Μεσογείων.

Ας ελπίσουμε ότι, έστω και υπό αντίξοες συνθήκες, θα καταφέρουμε και φέτος να διατηρήσουμε όρθιο έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου που απέμειναν να κοσμούν το λεκανοπέδιο.