HOLARGOS BC: Ακαδημίες… ON, ανδρική ομάδα… OFF


Η ζωή… συνεχίζεται στα τμήματα υποδομής της ΑΕ Χολαργού, με τα αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου να αναμένεται να συμμετάσχουν κανονικά τη νέα περίοδο (2019-2020) στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ | Χωρίς ανδρική ομάδα μπάσκετ μένει μετά από πολλά χρόνια όπως όλα δείχνουν η πόλη του Χολαργού

Σημάδια ζωής εξέπεμψε την Τρίτη (6/8) η Αθλητική Ένωση Χολαργού, με τους ανθρώπους που απέμειναν να κρατούν ψηλά τη σημαία του ανδρικού μπασκετικού συλλόγου της πόλης να εκδίδουν ανακοίνωση με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι διοικούντες την ΑΕΧ ευχαριστούν δημόσια τον απερχόμενο μεγαλομέτοχο, Γιώργο Δρόσο, για τις όμορφες στιγμές των τριών τελευταίων χρόνων, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για την περιβόητη «μετακόμιση» της ΚΑΕ Χολαργός στη Ρόδο, για τα… μάτια του Κολοσσού.

Το βασικό μήνυμα των ανθρώπων της ΑΕΧ είναι πως η ομάδα παραμένει ζωντανή και ενεργή μέσα από τις ακαδημίες της, η λειτουργία των οποίων αναμένεται να συνεχιστεί απρόσκοπτα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τους γονείς μάλιστα να έχουν ήδη ειδοποιηθεί σχετικά για τα προγράμματα της νέας σεζόν.

Η μεγάλη είδηση, ωστόσο, δεν είναι άλλη από τη διαφαινόμενη απουσία του Χολαργού από τα εθνικά και τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ σε επίπεδο ανδρών, τουλάχιστον για μία χρονιά, με την ΑΕΧ (ή ΚΟΧ) να επιστρέφει πια στα παρκέ από τη σεζόν 2020-2021, άγνωστο όμως σε ποια κατηγορία και με τι ρόστερ.

Η εξέλιξη αυτή δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση που ακολουθεί, πράγμα απολύτως λογικό στην παρούσα φάση, ωστόσο το «Μένουμε Χολαργό» δεν γράφει ποτέ κάτι στην τύχη, κάτι που θα έχετε διαπιστώσει πολλάκις τα πέντε τελευταία χρόνια που βρισκόμαστε στον αέρα.

Από την Α1, λοιπόν, στην πλήρη αφάνεια, χωρίς φυσικά σε αυτό να ευθύνονται οι άνθρωποι που απέμειναν να υπηρετούν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς το σύλλογο, «προσφέροντας εθελοντικά άπειρες εργατοώρες χωρίς να ζητούν ούτε την αναγνώριση, ούτε την ανταμοιβή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Το ΔΣ της Αθλητικής Ένωσης Χολαργού, στα πλαίσια επίσημης και υπεύθυνης ενημέρωσης , τόσο των φιλάθλων μας , όσο και των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών των ακαδημιών μας ανακοινώνει τα εξής :

Η αντρική επαγγελματική ομάδα, η ΚΑΕ Χολαργός , μετά από απόφαση του κύριου μετόχου της και του ΔΣ, αλλάζει την αγωνιστική της έδρα, μετακομίζει στην Ρόδο, συμπράττει αγωνιστικά και οργανωτικά με την αντίστοιχη ομάδα της Ρόδου, την ΚΑΕ Κολοσσός H HOTELS με σκοπό τη συνέχιση της παρουσίας και των δύο ομάδων, στο πρωτάθλημα της BASKET LEAGUE, με το project να τυγχάνει της στήριξης όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ευχόμαστε στην ΚΑΕ Χολαργός και τους ανθρώπους της καλή συνέχεια. Τους ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν τα τελευταία 3 χρόνια, κρατάμε μόνο αυτές. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Κο Γιώργο Δρόσο που με πλήρη ανιδιοτέλεια προσέφερε τεράστιο όγκο χρόνου και χρήματος προς επίτευξη ενός οράματος, μοναδικού για την ιστορία του συλλόγου μας.

Η επόμενη μέρα τέτοιων καταστάσεων είναι πάντα ιδιαίτερη. Ο σύλλογός μας , η Αθλητική Ένωση Χολαργού ιδρυτικό σωματείο της ΚΑΕ Χολαργός, αλλά και ο Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Χολαργού (ΚΟΧ), αρχικό ιδρυτικό σωματείο, διευκρινίζουν τα εξής :

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας τα οποία ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ με τα προγράμματα που έχουν ήδη σταλεί στους γονείς αναφορικά με την νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Το πενταετές οργανωτικό πλάνο εξέλιξης και ανάπτυξης της HOLARGOS BC ACADEMY, εγκεκριμένο από το ΔΣ, εφαρμόζεται κατά γράμμα χάρη στις ενέργειες και το πάθος των ανθρώπων του συλλόγου. Όλα τα αγωνιστικά τμήματα συμμετέχουν κανονικά στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ ενώ παράλληλα εξετάζουμε την συμμετοχή και στο πρωτάθλημα U21.

Αναφορικά με όσα έχουν γραφτεί για συμμετοχή αντρικής ομάδας σε πρωτάθλημα Εθνικής κατηγορίας διευκρινίζουμε πως πράγματι ομάδες εθνικών κατηγοριών έχουν έρθει σε επαφή με το σωματείο μας και έχουν γίνει συζητήσεις με σκοπό τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, όπως οργάνωση και εξέλιξη ακαδημιών αλλά και αγωνιστικών τμημάτων συμπεριλαμβανομένου και του αντρικού τμήματος. ΔΕΝ απορρίπτουμε καμία πρόταση αλλά ΔΕΝ βιαζόμαστε και ΔΕΝ έχουμε άγχος και πίεση για άμεση υλοποίηση δράσεων αφού στόχος είναι η δημιουργία σωστών δομών και προϋποθέσεων που θα εξασφαλίσουν σταθερό μέλλον για τον σύλλογο και κατ’ επέκταση για τα παιδιά – αθλητές της περιοχής μας.

Ο Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Χολαργού υπάρχει εδώ και 37 χρόνια. Είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα αφού στελεχώνεται από άτομα που έχουν πραγματική αγάπη για τον σύλλογο προσφέροντας εθελοντικά άπειρες εργατοώρες χωρίς να ζητούν ούτε την αναγνώριση , ούτε την ανταμοιβή και συγχρόνως έχει την στήριξη των φιλάθλων, της δημοτικής αρχής που στηρίζει τις αξίες που πρεσβεύει ο σύλλογός μας και φυσικά των χορηγών που στέκονται δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και γι’ αυτό τον λόγο αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Με αυτό το σκεπτικό και με αστείρευτη θέληση για προσφορά, ευχόμαστε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και δίνουμε ραντεβού στο γήπεδό μας , στο Κλειστό Γυμναστήριο “Αντ. Τρίτσης”, στις αρχές του Σεπτέμβρη».