Η φωτιά του Υμηττού μέσα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (pics)

Καρέ καρέ η έναρξη και οι πρώτες στιγμές της φωτιάς του Υμηττού, όπως τις κατέγραψε το ειδικό σύστημα παρακολούθησης των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ).

Θυμίζουμε πως η φωτιά ξεκίνησε στις 03:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/8) στους πρόποδες του Υμηττού από την πλευρά της Παιανίας, για να φτάσει με γοργούς ρυθμούς στην κορυφογραμμή και το πάρκο των κεραιών, όπου και αναχαιτίστηκε επιτυχώς με το πρώτο φως του ήλιου.

Σε αυτό συνέδραμε φυσικά η ευεργετική εξασθένηση των ανέμων το πρωί της ίδιας ημέρας, μα πάνω απ’ όλα οι συντονισμένες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και των μελών των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας των γύρω περιοχών.

Σήμερα (13/8), το «Μένουμε Χολαργό» φέρνει στο φως της δημοσιότητας 23 εικόνες-ντοκουμέντα από την πρόσφατη φωτιά στον Υμηττό, όπως τις κατέγραψε καρέ καρέ το ειδικό σύστημα παρακολούθησης των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), κατά το πρώτο μισάωρο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε, οι φλόγες χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να φτάσουν από το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στα ψηλότερα σημεία του βουνού, μετατρέποντας τη νύχτα σε… μέρα, με τη ΔΑΠΑΧΟ να είναι η πρώτη εθελοντική ομάδα που αντιλήφθηκε έγκαιρα τη σοβαρότητα της κατάστασης, χάρις στο ειδικό σύστημα παρακολούθησης που η ίδια έχει εγκαταστήσει στην περιοχή του Παπάγου.