Μία πόλη, μία ομάδα! (pics)

Το «Μένουμε Χολαργό» και ο Μανώλης Χάλκος παρακολούθησαν διά ζώσης την πρώτη προπόνηση της ΑΕ Χολαργού το απόγευμα της Δευτέρας (5/8) και συνομίλησαν με έναν παλιό γνώριμο που επέστρεψε… σπίτι, για να μείνει. Τον προπονητή, Γιάννη Κουσάνα!

Η φετινή «πρώτη» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της αγαπημένης μας πόλης είχε κάτι το διαφορετικό. Είχε ποδοσφαιριστές και από τον ΟΦΧ και από τον ΑΠΟ Άρη, είχε εμβληματικές παραγοντικές φυσιογνωμίες και των δύο ιστορικών συλλόγων, είχε νέο κόουτς, νέους παίκτες, μα, πάνω απ’ όλα, ήταν κοινή!

Ήταν η πρώτη προπόνηση ενός νέου και φιλόδοξου εγχειρήματος, μιας συνένωσης που έπρεπε να είχε γίνει πράξη εδώ και χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ωστόσο, με την κυανοκίτρινη Αθλητική Ένωση Χολαργού να καλείται πια να χαράξει τη δική της πορεία στα ποδοσφαιρικά πράγματα της πρωτεύουσας, έχοντας σε μικρότερη κατηγορία ως μικρό αδερφάκι και πάντα σε υποστηρικτικό ρόλο τον ΑΠΟ Άρη.

Κι αν για όλα αυτά το «Μένουμε Χολαργό» είχε φροντίσει να σας ενημερώσει πρώτο από τις 10 Ιουνίου, η πρώτη προπόνηση της 5ης Αυγούστου στο «Μαρκ Μαρσώ» ήρθε για να επιβεβαιώσει το τετριμμένο αλλά στην προκειμένη περίπτωση άκρως ταιριαστό μότο «μία πόλη, μία ομάδα».

Τη φράση, δηλαδή, που χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Γιάννης Κουσάνας. Ο αγαπητός στους περισσότερους Χολαργιώτες φιλάθλους κόουτς επέστρεψε φέτος εκεί που ανήκει και δεν δίστασε να απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις, ζητώντας από τον κόσμο να αφήσει στην άκρη τις δεύτερες και ίσως αρνητικές σκέψεις που προκαλεί σε ορισμένους μία συνένωση σωματείων, για το καλό ολόκληρης της πόλης.

Γιάννη, επιστροφή στο σπίτι;

Μετά από πέντε χρόνια γυρίζω σε μια ομάδα που έχω δεθεί πάρα πολύ μαζί της. Πίστευα πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω, επέστρεψα πιο γρήγορα απ’ ό,τι πίστευα αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Πώς τα βρήκες; Καλύτερα; Χειρότερα;

Οργανωτικά τα βρήκα πολύ καλύτερα. Είχαμε ένα θέμα τα προηγούμενα χρόνια όταν ήμουν πάλι εδώ, πλέον όμως βλέπω ανθρώπους με πολύ μεγάλο μεράκι. Όχι ότι μεράκι δεν υπήρχε και πριν, αλλά οι εποχές προχωράνε. Μου αρέσει πολύ η οργάνωση, πρώτη μέρα σήμερα και είναι όλα στην εντέλεια από ανθρώπους που τρέχουν, που τους αρέσει αυτό που κάνουν και όσον αφορά αυτό το κομμάτι βρήκα όντως τα πράγματα πολύ καλύτερα από πριν. Οργανωτικά πάντα. Στο αγωνιστικό κομμάτι γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να φτιάξουμε την ομάδα ώστε να είναι ανταγωνιστική.

Με πρόλαβες. Θα δούμε δηλαδή ξανά μία ανταγωνιστική ομάδα, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ή κάτι άλλο;

Όπως γνωρίζεις φέτος έχει γίνει ένα εγχείρημα συνένωσης των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων του Χολαργού. Υπάρχει ένα αρνητικό στοιχείο ότι έφυγαν πολλά παιδιά από την περσινή ομάδα για κάποιους λόγους, με αποτέλεσμα να μείνουν λίγοι παίκτες από το περσινό σύνολο.

Οπότε μιλάμε για καινούργια ομάδα;

Σαφέστατα. Αυτό όμως έχει και το καλό του. Θα υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση, τα νέα παιδιά θα θέλουν να δείξουν πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και μεγαλύτερο κίνητρο, αφού πλέον βρίσκονται σε μια ομάδα που πέρσι τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα. Χτίζουμε την ομάδα για τα επόμενα χρόνια με μέσο όρο ηλικίας τα 22-23 έτη. Αυτή η πρόκληση δεν με φοβίζει καθόλου, αντίθετα μου αρέσει και θεωρώ ότι θα πάμε αρκετά καλά.

Είπες τη μαγική λέξη «χτίζοντας»! Άρα ο Γιάννης Κουσάνας ήρθε πάλι για να μείνει;

Όταν ανέλαβα την πρώτη φορά ως προπονητής χτίσαμε ομάδα για 5-6 χρόνια. Τώρα η ομάδα εκείνη στην ουσία διαλύθηκε. Έχουμε όμως καλή χημεία με τη διοίκηση και παρ’ ότι είναι ρίσκο αυτό το «πάλι απ’ την αρχή», δεν με φοβίζει καθόλου και μπορώ να πω πως ναι, ήρθα για να μείνω.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο;

Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Μόνο και μόνο η ένωση των δύο ομάδων μετά από τόσα χρόνια ιστορίας πρέπει από μόνη της να αποτελέσει κίνητρο για τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής. Πρέπει όλος ο Χολαργός να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Δεύτερες σκέψεις κατ’ εμέ δεν γίνεται να υπάρχουν. Μονάχα θετική ενέργεια από όλο τον κόσμο. Μία πόλη, μία ομάδα!

ΑΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Μεταγραφές καλοκαιριού 2019:

 • Γιαννόπουλος Νίκος (τερματοφύλακας, προηγούμενη ομάδα: Τράχωνες)
 • Κυπραίος Στέλιος (τερματοφύλακας, προηγούμενη ομάδα: ΑΣΙΛ Λύσης)
 • Κοκκινέλης Κωνσταντίνος (προηγούμενη ομάδα: ΓΣ Αργυρούπολης)
 • Λεβέντης Δημήτρης (προηγούμενη ομάδα: ΓΣ Αργυρούπολης)
 • Ζαχαρόπουλος Γιάννης (προηγούμενη ομάδα: Αθηναϊκός)
 • Λάκα Μάριος (προηγούμενη ομάδα: Αίας Ταύρου)
 • Αλικάι Γιούρι (προηγούμενη ομάδα: Άγιος Θωμάς)
 • Τριάντης Νίκος (προηγούμενη ομάδα: Ηλιούπολη)
 • Βουλτσίδης Γιώργος (προηγούμενη ομάδα: Φωστήρας Ηλιούπολης)
 • Τσίρος Γιώργος (προηγούμενη ομάδα: Αθηναϊκός)
 • Δαρδαμάνης Μπάμπης (προηγούμενη ομάδα: Χαλάνδρι)
 • Περβόλης Σταμάτης (προηγούμενη ομάδα: Ερασιτέχνες Πανιωνίου)
Γιάννης Κουσάνας - Μανώλης Χάλκος
Γιάννης Κουσάνας – Μανώλης Χάλκος