ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΣΕ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ: «Περιττή η ομάδα σου στο Facebook»

Άνευ ουσίας σύμφωνα με το Χρήστο Πετράκη η πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Δεμέστιχα, για έναν δημόσιο διαδικτυακό διάλογο που θα παρέχει απ’ ευθείας δίαυλο επικοινωνίας με τη Δημοτική Αρχή.

Την κίνηση του Παναγιώτη Δεμέστιχα για ένα δημόσιο βήμα διαδικτυακού διαλόγου μεταξύ δημοτών και αιρετών, με σκοπό την έναρξη ενός απ’ ευθείας διαύλου επικοινωνίας των πολιτών με τη Δημοτική Αρχή, ήρθε να… αδειάσει μία ημέρα αργότερα ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Αποστολόπουλου, Χρήστος Πετράκης.

Εντελώς απρόκλητα και αποκλειστικά προς τέρψιν του Δημάρχου, ο κ. Πετράκης έσπευσε το μεσημέρι της Τρίτης (27/8) να μειώσει την πρωτοβουλία Δεμέστιχα, αντιπαραβάλλοντας συγκεκριμένες δημοτικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες τις οποίες αναλογικά ελάχιστοι Χολαργιώτες και Παπαγιώτες χρησιμοποιούν, την ώρα που «σύμμαχοι» των πολιτών στα καθημερινά προβλήματα γειτονιάς παραμένουν ξεκάθαρα τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ρόλο… υπεράσπισης της ετερόκλητης Δημοτικής Αρχής στην οποία και ο ίδιος συμμετέχει, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως… περιττή (!) μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία ενός αιρετού, ο οποίος, αντί για φωτογραφίες από παραλίες και από ξαπλώστρες, είχε να προτάξει κάτι διαφορετικό και ξένο σε πολλούς συναδέλφους του, εν όψει της νέας δημοτικής περιόδου.

Το «Μένουμε Χολαργό» έλαβε και δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή του Χρήστου Πετράκη προς τον Παναγιώτη Δεμέστιχα:

«Φίλε Παναγιώτη,

Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα η πρότασή σου για δημιουργία «μιας ομάδας συζήτησης –προώθησης» των διαφόρων θεμάτων του δήμου μας.

Ωστόσο, θα ήθελα να σε ενημερώσω, πως ο δήμος μας έχει κάνει σημαντική δουλεία με τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές που θα βρεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του (citify, πενταψήφιο 15800, e-διαβούλευση κλπ κλπ), και έχει δώσει στους δημότες ΒΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μαζί του.

Για τους ανωτέρω λογούς θεωρώ ότι μια ακόμα ομάδα, ίδιας λειτουργίας και σκοπού, είναι περιττή αφού όποιος θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να επικοινωνήσει με το δήμο, έχει ΟΛΑ τα εργαλεία και τα μέσα να το κάνει……..

Με εκτίμηση,

Χρήστος Πετράκης
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Π.Ε.
Δήμου Παπάγου – Χολαργού»