Τι συμβαίνει στο Χολαργό; (pics)


Chilangos, Aperio, Flower, Henhouse, Τζώννυ Ντέπυ, Bootleg, Φάνη Μεζέ, Juicy Grill, Pizzaiolo, Hokyo, White Spoon, Παπάκια, Θάμα, Stroll | Μια από τις πιο ζωηρές πιάτσες βόρεια του κέντρου έχει ολόφρεσκα στέκια, αλλά και παλιές αγάπες που… καλά κρατούν. Πάμε άλλη μια βόλτα; | By In2life.gr

Δεν είναι πια μόνο η «παραλία» της Μεσογείων με τα μπαράκια στη σειρά έξω από τον σταθμό του μετρό. Η πιάτσα του Χολαργού μεγαλώνει και ομορφαίνει, με νέα στέκια και κλασικές αξίες να απλώνονται σε δροσερά πλατειάκια, μυστικά στενά και δροσερούς, περιποιημένους κήπους.

Οι νέοι είναι ωραίοι…

Το Chilangos (Μεσογείων 258) ήρθε και φύσηξε μεξικάνικο αεράκι στη γειτονιά: Χρωματιστό και φάνκι, όμορφο σαν μπαράκι και νόστιμο σαν εστιατόριο, φτιάχνει μπουρίτο, τραγανιστά νάτσος με γκουακαμόλε και μαργαρίτες που σερβίρονται σε κανάτες. Για φουλ έξτρα γεύμα, αλκοόλ περιλαμβανομένου, υπολογίστε περί τα 17-20€ το άτομο.

Το Aperio (Μεσογείων 258) ακριβώς δίπλα του σερβίρει σε στιλάτα ξύλινα τραπεζάκια γνήσια ιταλική κουζίνα, χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσα με λεπτή ζύμη και εκλεκτά κρασιά, ξεκινώντας με brunch από το πρωί (καθημερινά 10.00-13.00) και συνεχίζοντας μέχρι αργά το βράδυ. Για ένα χορταστικό γεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ.

Το Flower (Μεσογείων 232) είναι… το γνωστό Flower από τη Μαβίλη, που έκανε την έκπληξη του καλοκαιριού όταν ήρθε και προσγειώθηκε στον Χολαργό, διπλασιάζοντας τα μέρη που μπορούμε πια να απολαμβάνουμε την συγκλονιστική του πίτσα στην Αθήνα. Κάνει και delivery, σημειώστε οι γείτονες. Αναλυτικό μενού εδώ.

Το Henhouse (Φανερωμένης 8) άνοιξε τις πόρτες του ακριβώς δίπλα στο Bootleg το φθινόπωρο που μας πέρασε, για να φέρει στη γειτονιά λίγη από ατμόσφαιρα αμερικάνικου diner. Φτιάχνει ωραία μπέργκερ και hot dog, έχει και γιγάντιες T-bone για τους μερακλήδες. Υπολογίστε περί τα 17-20€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ.

Μα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς

Το Τζώννυ Ντέπυ (Μεσογείων 234) είναι το πιο κουλ εναλλακτικό μπαράκι της γειτονιάς του, έχει μια χειροποίητη αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, παίζει μουσικάρες και σερβίρει από καφεδάκια και κοκτέιλ μέχρι ρακόμελα και πεντανόστιμες ποικιλίες.

Το Bootleg (Φανερωμένης 8) μαζεύει πρωί-βράδυ κόσμο και λαό, που το αγαπά για τις ψαγμένες μουσικές του, τα εξαιρετικά κοκτέιλ του αλλά και τα καφεδάκια στη σκιερή αυλή του.

Το Φάνη Μεζέ (Ασπασίας 91) σερβίρει εδώ και τρία χρόνια μεζεδάκια να γλείφεις τα δάχτυλά σου (σαν τους γίγαντες στο τηγάνι και τα κεφτεδάκια με ούζο και φέτα) σε μια γλυκύτατη, νοσταλγική αυλίτσα στρωμένη με βοτσαλάκι και στολισμένη με γιασεμιά. Λογαριασμός, στα 15€ το άτομο, με κρασί. Αναλυτικό μενού εδώ.

Το Juicy Grill (Κεραμεικού 2) φτιάχνει μακράν τα καλύτερα μπέργκερ της Αθήνας. Τελεία. Ναι, έχει ουρές, ναι, περιμένουμε εναγωνίως να μετακομίσει σε μεγαλύτερο χώρο, ναι και η αυλή του είναι ωραία, αλλά τίποτα δεν είναι σημαντικό μπροστά στα καλύτερα μπέργκερ της Αθήνας. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15-17€ το άτομο, με μπύρες και ορεκτικά. Αναλυτικό μενού εδώ.

Το Pizzaiolo (Ασπασίας 63) ψήνει απίστευτη πίτσα στον ξυλόφουρνο και τη σερβίρει σε έναν ατμοσφαιρικά φωτισμένο εσωτερικό χώρο, αλλά και σε τραπεζάκια που απλώνονται έξω. Έχει, βέβαια, και σούπερ μακαρονάδες. Για ένα χορταστικό γεύμα με κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 17-20€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ.

Το Hokyo (Φανερωμένης 8) φτιάχνει σούπερ σούσι, το οποίο σερβίρει σε τραπεζάκια που απλώνει σε ένα μίνιμαλ ξύλινο ντεκ που φέρνει κάτι από αέρα Ιαπωνίας στην γειτονιά του. Κάνει επίσης και delivery, έχει και καλές τιμές: στα 15-20€ το άτομο, αναλόγως πόσο sushi αντέχεις να φας. Δείτε το μενού εδώ.

Το White Spoon (Μεσογείων 234) είναι ένα από τα πρώτα μπαράκια που άνοιξαν στην «παραλία» της Μεσογείων γύρω από το μετρό, και συνεχίζει ακάθεκτο χρόνια τώρα να μας σερβίρει φανταστικά κοκτέιλ και καφεδάκια το πρωί, νόστιμα brunch και τσιμπολογήματα όλη την ημέρα.

Τα Παπάκια (Μεσογείων 254) είναι ένα πανέμορφο, all day café-bar-restaurant με τραπεζάκια που απλώνονται έξω ανάμεσα στις φυλλωσιές, και μεσογειακή κουζίνα υψηλών προδιαγραφών (αναλυτικό μενού που ανοίγει την όρεξη εδώ). Υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Το Θάμα (Μεσογείων 242) φέρνει εδώ και χρόνια τις γεύσεις και τα αρώματα της Μεσσηνίας στο Χολαργό, ήδη από τότε που ο Χολαργός δεν ήταν ακόμα πιάτσα. Τα Σαββατοκύριακα έχει και γουρουνοπούλα, σημειώστε οι μερακλήδες. Αναλυτικό μενού εδώ, και λογαριασμός στο τέλος περί τα 20-25€ το άτομο.

Το Stroll (Βουτσινά 61) είναι γλυκύτατο και αρτιστίκ, μας σερβίρει σούπερ φθηνά ποτά (στα 6€) και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες (από 3€) διοργανώνει συχνά κεφάτα λάιβ και βγάζει και τραπεζάκια έξω για να χαζεύουμε την περαντζάδα στο πλατειάκι μπροστά του.

πηγή