Το πραγματικό ερώτημα στην υπόθεση Στάικου


Μετά την -καθυστερημένη- προβολή του θέματος που η ίδια η διοίκηση Αποστολόπουλου έδωσε σε τοπικά ΜΜΕ για να πλήξει τον νεοεκλεγέντα Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Τίγκα, Μπάμπη Στάικο, το «Μένουμε Χολαργό» θέτει από τη μεριά του το πραγματικό ερώτημα που ψάχνει απάντηση για τον μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου και δωρητή-ευεργέτη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

59.787.270,16 ευρώ, λοιπόν. Τόσα χρωστά στο ελληνικό δημόσιο ο νεοεκλεγείς Παπαγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Τίγκα, Μπάμπης Στάικος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που είδαν το φως της δημοσιότητας την 28η Ιουνίου 2019.

Τόσο ο ίδιος όσο και η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού ήταν από την πρώτη στιγμή ενήμεροι για το γεγονός, με την τελευταία μάλιστα να σπεύδει χωρίς χρονοτριβή να τροφοδοτήσει σχετικά συγκεκριμένα ημέτερα τοπικά ΜΜΕ ώστε να πλήξει στο ευρύ κοινό τον ίδιο το Στάικο.

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια ο Μπάμπης Στάικος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δεν χάνει την ευκαιρία να πλήττει με τα πυρά του τη διοίκηση Αποστολόπουλου και προσωπικά τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο, επομένως η δημοσιοποίηση του ως άνω θέματος θεωρήθηκε από τα γραφεία της Περικλέους ως μια καλή απάντηση στον αντίπαλο.

Βρισκόμαστε άλλωστε λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου και ξεκάθαρος στόχος Αποστολόπουλου και σία είναι ο κ. Στάικος να χάσει τη θέση του στα δημοτικά έδρανα, την οποία φυσιολογικά σε μια τέτοια περίπτωση θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών, Σταύρος Ανδρουτσόπουλος. Ακριβώς για το λόγο αυτό επιλέχθηκε και η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δημοσιοποίησης του θέματος από τα ημέτερα ΜΜΕ, παρ’ ότι το θέμα βρισκόταν στην κατοχή τους από τις αρχές Ιουλίου.

Κι αν αυτό είναι το σχέδιο Αποστολόπουλου και συν αυτώ, κάτι που έτσι κι αλλιώς αφήνει παγερά αδιάφορο το ευρύ κοινό, το πραγματικό ερώτημα ανάμεσα στους απλούς πολίτες κινείται πράγματι προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τι ισχύει, αλήθεια, με τις περίφημες πολυετείς δωρεές του μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου Μπάμπη Στάικου προς τον πρώην Δήμο Παπάγου κατά κύριο λόγο και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού κατά δεύτερο;

Επιδιορθώσεις σχολείων, ενίσχυση πολυϊατρείων, ανακατασκευή Κηποθεάτρου και υπηρεσιών καθαριότητας, ανδριάντες, προτομές, γήπεδα beach volley, επεκτάσεις Ναών και κυλικείων, είναι μερικές από τις… αγαθοεργίες Στάικου, όλες επί Δημαρχίας Βασίλη Ξύδη, τόσο στον πρώην Δήμο Παπάγου όσο και στο νυν Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Ο… μέγας δωρητής του Παπάγου και του Χολαργού, λοιπόν, ο προσωπικός φίλος και άνθρωπος του Επίτιμου Δημάρχου κ. Ξύδη, στοχοποιείται πλέον από τον έτερο άνθρωπο του Υποναυάρχου ε.α., Ηλία Αποστολόπουλο, με τα ερωτήματα που γεννιούνται να είναι αμείλικτα.

Το αν ο κ. Στάικος θα βρίσκεται ή όχι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ελάχιστους απασχολεί. Άλλωστε ο ρόλος της αντιπολίτευσης τα τέσσερα επόμενη έτη θα είναι καθαρά διακοσμητικός. Εκείνο για το οποίο σίγουρα θα συνεχίσει να αναρωτιέται μεγάλη μερίδα πολιτών είναι το… πόθεν έσχες των δωρεών Στάικου όλα αυτά τα χρόνια, από έναν άνθρωπο που σήμερα παρουσιάζεται να χρωστά σχεδόν δύο φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό ολόκληρου του Δήμου…