Βραδιές… drift στην Αναστάσεως (vid)


Συνεχίζονται κανονικά κατά τις νυχτερινές ώρες οι αγώνες ταχύτητας και οι επιδείξεις πλαγιολίσθησης αυτοκινήτων κατά μήκος της οδού Αναστάσεως, από το ύψος της Αττικής Οδού έως το Κοιμητήριο Χολαργού.

Μόλις το περασμένο Σάββατο (24/8) αναρτήθηκε στο YouTube ένα νέο βίντεο μικρής διάρκειας, στο οποίο, παρουσία θεατών, ο οδηγός ενός Mazda MX5 δίνει… ρέστα στη στροφή έξω από το Κοιμητήριο της πόλης.

Θυμίζουμε πως κατά το παρελθόν και ύστερα από αλλεπάλληλες καταγγελίες κατοίκων, τοπικών παραγόντων, καθώς και του ίδιου του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε συντονισμένες επιχειρήσεις με δεκάδες προσαγωγές, αφαιρέσεις πινακίδων και αδειών οδήγησης, λόγω των αυτοσχέδιων αγώνων που, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, αποτελούν κίνδυνο για τους συμμετέχοντες, τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και τους περίοικους.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός πως όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν στο κυρίως βουνό, την ώρα που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, θέτει σχεδόν καθημερινά τον Υμηττό σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου, με απαγόρευση κυκλοφορίας τόσο σε πεζούς, όσο και σε κάθε είδους οχήματα.