«Απόπειρα διάλυσης του 6ου Νηπιαγωγείου»


Και νέα καταγγελία στο «Μένουμε Χολαργό», από τον ίδιο γονέα, για τη «μανιώδη εκστρατεία κατάργησης του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού από τη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού και τη Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής».

Διαβάστε αναλυτικά:

«Μετά τη μανιώδη εκστρατεία για την κατάργηση του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού που ξεκίνησε ανερυθρίαστα ΜΕΤΑ την έναρξη της σχολικής χρονιάς η διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (με το οποίο συστεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο), την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου οι γονείς του 6ου Νηπιαγωγείου πληροφορηθήκαμε με έκπληξη και αγανάκτηση ότι η Β΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής απεργάζεται, στην ίδια κατεύθυνση, την κατάργηση του ενός από τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου και το στοίβαγμα και των 34 παιδιών του σε μία αίθουσα 30 τ.μ.!

Με πρόσχημα τα υπεράριθμα παιδιά της πρώτης δημοτικού που έσπευσε να δεχτεί η διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Χολαργού, μεθοδεύεται συντονισμένα πλέον και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο εξαναγκασμός των γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλα νηπιαγωγεία του δήμου ώστε να μη βρεθούν αυτά να φοιτούν σε συνθήκες χαρακωμάτων (πράγμα που οι ίδιοι οι αρμόδιοι που το πρότειναν παραδέχονται ότι είναι παράνομο!).

Πεντάχρονα και εξάχρονα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, βρίσκονται έτσι θύματα εκβιασμού, και επιχειρείται μάλιστα να στραφούν με κανιβαλικές διαθέσεις ο ένας κατά του άλλου, σε μια εκστρατεία με στόχο τη διαιώνιση του γιγαντισμού ενός δημοτικού σχολείου (του 1ου Χολαργού) που είναι ήδη από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, οι αρμόδιοι, των οποίων η κυνική και χειριστική συμπεριφορά μόνο σε παιδαγωγούς δεν αρμόζει, δρομολογούν την ουσιαστική διάλυση του 6ου Νηπιαγωγείου, αδιαφορώντας φυσικά για κάθε πρόβλημα προσαρμογής που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα νήπια.

Να ξέρουν ότι θα μας βρουν όλους απέναντί τους. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα από τα άθλια σχέδιά τους να περάσει.

Γ.Κ.».

(Τα πλήρη στοιχεία του γονέα βρίσκονται στη διάθεση του «Μένουμε Χολαργό»).