«Με το Σταυρό στο χέρι!» (pics)


Με κεντρικό μήνυμα την έννοια του Τιμίου Σταυρού ως πυξίδα ανάστασης και όχι ως μέσο προκατάληψης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής (13/9) του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, παρουσία 34 ιερέων από κάθε γωνιά της Αττικής.

Περίλαμπρη για μία ακόμη χρονιά η παραμονή (13/9) της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με το Χολαργό να φορά και φέτος τα γιορτινά του προς τιμήν της τρίτης ενορίας της πόλης.

Τριαντατέσσερις (34) ιερείς από κάθε γωνιά της Αττικής, ως επί το πλείστον εφημέριοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, σχεδόν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού και πλήθος πιστών προσκύνησαν και φέτος τον γεμάτο βασιλικό Τίμιο Σταυρό, ζητώντας τη χάρη και την ευλογία του αγιότερου σημείου και συμβόλου της ορθόδοξης πίστης μας.

Λίγο πριν την απόλυση ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Επίσκοπο Θεσπιών για την τέταρτη χοροστασία του στην Ενορία ως Αρχιερέας, με τον Πρωτοσύγκελλο να υπερτονίζει από την πλευρά του τα υψηλά επίπεδα πνευματικότητας και προσφοράς της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού Χολαργού προς το ποίμνιό της και την κοινωνία.