Παραμένουν μαζί 1ο Δημοτικό και 6ο Νηπιαγωγείο


Με πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αίθουσα των καθηγητών που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και σε μία ακόμη αίθουσα επί της οδού Βεντούρη, εντός του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, μεταφέρονται οριστικά τα 32 νήπια του 6ου Νηπιαγωγείου της πόλης, ύστερα από υπόδειξη του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Θανάση Ανδρώνη.

Την απόφαση αυτή έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού το απόγευμα της Πέμπτης (19/9), με τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τούτουζα, Γιώργο Ανυφαντή, Παναγιώτη Δεμέστιχα, Γιώργο Αυγερινό, Βάνα Ρετσινιά, Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου, Αντώνη Ρεκλείτη, Γιώργο Ρεμούνδο και Περικλή Ζήκα να ψηφίζουν λευκό.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, σε αίθουσα του Δημοτικού μετατρέπεται η υπάρχουσα αίθουσα δίπλα από το χώρο του κυλικείου.

Το θέμα, που απασχολεί έντονα γονείς και Δημοτική Αρχή, συζητήθηκε εκτάκτως, χωρίς να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της 12ης -τακτικής- συνεδρίασης του ανώτατου δημοτικού οργάνου, ύστερα από επιστολή που έλαβε την ίδια ημέρα (19/9) από τον κ. Ανδρώνη ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, με τον πρώτο πολίτη να δηλώνει μεν τη διαφωνία του με το περιεχόμενό της και την τελική προτεινόμενη λύση, εξηγώντας παράλληλα την αναγκαιότητα για αλλαγή της κατάστασης που έχει παγιωθεί στο σχολικό συγκρότημα της λεωφόρου Περικλέους από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.