Πολιτικό διαζύγιο Κανάκη – «8 Προτάσεων»


Χωρίζουν οριστικά οι δρόμοι των δύο συνεργαζόμενων δημοτικών παρατάξεων, με τους τίτλους τέλους να μπαίνουν στην ενδοπαραταξιακή συνέλευση της Τετάρτης (25/9).

Μπορεί κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο τρεις διαφορετικοί δημοτικοί συνδυασμοί, μαζί με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, να βρήκαν στο πρόσωπο του Νικήτα Κανάκη τον ιδανικό υποψήφιο για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, μετά τις εκλογές ωστόσο τα πράγματα φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως τείνουν να εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά.

Κι αν η Συμμαχία Ενεργών Πολιτών (Νίκος Καραγιάννης) με τη Δυναμική Πορεία (Νίκος Αποστολόπουλος, πρώην παράταξη Δασκαλόπουλου) συνεχίζουν να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του τέως Προέδρου των Γιατρών του Κόσμου, οι «8 Προτάσεις» του Χάρη και της Νατάσσας Κουγιουμτζοπούλου κινούνται για τους δικούς τους λόγους εδώ και καιρό προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Κάτι που φάνηκε για πρώτη φορά δια γυμνού οφθαλμού στην πρόσφατη ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής, με το γυναικείο δίδυμο της παράταξης «#μετονΝικήτα» (Σιώτου-Χαμηλοθώρη), το οποίο προέρχεται από τις «8 Προτάσεις», να ορκίζεται βάσει δικού του κειμένου, την ώρα που το ανδρικό (Κανάκης-Καραγιάννης) επέλεξε είτε τον θρησκευτικό όρκο, είτε τον κλασικό πολιτικό.

Το κερασάκι στην τούρτα φυσικά τοποθετήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη (19/9), όταν Σιώτου-Χαμηλοθώρη εμφανίστηκαν ανοιχτά πια ως ανεξάρτητη παράταξη, ερχόμενες σε πλήρη αντίθεση με τα «θέλω» του αρχηγού τους, σχεδόν στο σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τρίτος σε δύναμη δημοτικός συνδυασμός «σπάει» πια στα δύο, με την παράταξη «#μετονΝικήτα» να εκπροσωπείται από τον Νικήτα Κανάκη και τον Νίκο Καραγιάννη και τις «8 Προτάσεις», αν και δεν συμμετείχαν αυτόνομα στις εκλογές, από τη Μαρία Σιώτου και τη Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Μένουμε Χολαργό», οι τίτλοι τέλους στη σύντομη αυτή συνεργασία Κανάκη – «8 Προτάσεων» αναμένεται να πέσουν οριστικά κατά τη διάρκεια της ενδοπαραταξιακής συνέλευσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης (25/9).