Προ των ευθυνών της θέτει τη Δημητριάδου η Λαϊκή Συσπείρωση

Αναπάντητο παραμένει από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Εθελοντισμού το ερώτημα των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Παπάγου-Χολαργού αναφορικά με τη δυνατότητα πρόσβασης των ΑμεΑ σε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, του Μετρό και των μικρών λεωφορείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Αντώνης Ρεκλείτης, Γιώργος Ρεμούνδος και Πηνελόπη Χανιά αναφέρουν:

Προς
ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αντιδήμαρχο Κα Δημητριάδου Μαρία
Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας

Θέμα: Δυνατότητα Πρόσβασης των ΑΜΕΑ σε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ του
Μετρό και των μικρών λεωφορείων του Δήμου.

Επειδή είχαμε καταγγελίες και για το Δήμο μας αλλά και για τον γειτονικό της Αγ. Παρασκευής ότι δεν υπάρχει πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, είτε γιατί τα λεωφορεία δεν εξυπηρετούν αυτήν τη λειτουργία, είτε γιατί οι ειδικοί αναβαθμοί στις στάσεις είναι πρακτικά αποκλεισμένοι για τα ΑΜΕΑ, σας το θέσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 19/9/2019 και σας καλέσαμε να το διερευνήσετε και να επιλυθεί το απαράδεκτο αυτό πρόβλημα.

Επειδή δεν είχαμε απάντηση, επανερχόμαστε 10 μέρες μετά για να έχουμε την απάντησή σας στο θέμα που τέθηκε από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ για την δυνατότητα πρόσβασης των ΑΜΕΑ και ειδικότερα των χρηστών αναπηρικού αμαξίδιου σε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ του Μετρό και στα μικρά λεωφορεία του Δήμου.

Ειδικότερα, ποιες στάσεις των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ στο Δήμο μας εξυπηρετούν αυτήν την λειτουργία δηλαδή έχουν την κατάλληλη διαμόρφωση και δεν εμποδίζεται από παρκαρισμένα οχήματα ή άλλο και αν υπάρχει λεωφορείο που να την υποστηρίζει.

Ποιες οι ενέργειές σας για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
O επικεφαλής Ρεκλείτης Αντώνης,
ο δημοτικός σύμβουλος Ρεμούνδος Γεώργιος,
η τοπική σύμβουλος Χανιά Πηνελόπη.