Σιαμάνης-Οικονόμου, οι νέοι «Τοπάρχες» Χολαργού-Παπάγου


Αναλυτικά τα πόστα και οι διοικητικές θέσεις ευθύνης των νέων Αντιδημάρχων Παπάγου-Χολαργού.

Απόλυτα αφεντικά σε Χολαργό και Παπάγου από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 οι Βασίλης Σιαμάνης και Δημήτρης Οικονόμου αντίστοιχα, με τον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων να επιβεβαιώνει σχεδόν στο έπακρο το σαββατιάτικο (31/8) αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Μένουμε Χολαργό».

Οι δύο τους, σε ρόλο επιχώριου Αντιδημάρχου, αναλαμβάνουν τον κομβικό τομέα της καθαριότητας σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, καθώς και όλα τα φλέγοντα θέματα καθημερινότητας στις γειτονιές του Δήμου.

Ο Μιχάλης Τράκας είναι από την Κυριακή (1/9) ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Παπάγου-Χολαργού, η Άννα-Μαρία Τσικρικώνη επιστρέφει στην Αντιδημαρχία Οικονομικών, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει τελικά η Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου και όχι η Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, με τον Ηλία Αποστολόπουλο να κρατάει την… έκπληξη για την τελευταία στιγμή, χρίζοντας την τέως Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και αφήνοντας εκτός Δημαρχείου τη δεύτερη.

Στα Νομικά Πρόσωπα, η Χρύσα Παρίση παραμένει «αφεντικό» του ΔΟΚΜΕΠΑ, ενώ στο ΔΟΠΑΠ το Δημήτρη Οικονόμου στη θέση του Προέδρου αντικαθιστά ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Θανάσης Αυγουρόπουλος και όχι ο Χρήστος Πετράκης όπως φημολογείτο.

Με 22 ψήφους σε σύνολο 33 Δημοτικών Συμβούλων ο Νίκος Κουκής είναι και τυπικά ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με Αντιπρόεδρο τη Βάνα Ρετσινιά της παράταξης Τούτουζα, ενώ ψηφισμένος από 24 συναδέλφους του ο Γιώργος Πολύδωρας αποτελεί το νέο Γραμματέα του σώματος.

Εκτός διοίκησης έμειναν από τον Ηλία Αποστολόπουλο τα πρώην μεγαλοστελέχη του συνδυασμού του, Θανάσης Βαλυράκης, Βίκυ Νικάκη, Ειρήνη Βεντουζά-Παπανικολάου, Μιμή Ρουφογάλη και φυσικά η Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη.