«Τα παιδιά μας βρίσκονται στον αέρα»


Κραυγή αγωνίας γονέα μαθητή του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, ο οποίος, με επιστολή του στο «Μένουμε Χολαργό», καταγγέλλει την «απροειδοποίητη κατάργηση του σχολείου» και τη «χύδην μεταφορά των παιδιών εν μέσω σχολικής χρονιάς σε άλλα Νηπιαγωγεία της περιοχής».

Διαβάστε αναλυτικά:

«Μερικές μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού βρίσκονται στον αέρα, καθώς επιχειρείται Σεπτέμβρη μήνα η απροειδοποίητη κατάργηση του σχολείου τους και η χύδην μεταφορά τους σε άλλα νηπιαγωγεία της περιοχής!

Ο λόγος; Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού (18θέσιο ήδη), στους χώρους του οποίου συστεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο, βρέθηκε με υπεράριθμα παιδιά πρώτης δημοτικού, θεώρησε σκόπιμο να δημιουργήσει και τέταρτο (19ο συνολικά) τμήμα στην πρώτη δημοτικού (εκτός από τα τρία που προϋπήρχαν) και, για να μην αναγκαστεί να στεγάσει τα πλεονάζοντα “πρωτάκια” σε αίθουσα του 2ου ορόφου, σκέφτηκε απλούστατα να διώξει το 6ο Νηπιαγωγείο και να του πάρει τις αίθουσες!

Με αυτόν τον καουμπόικο τρόπο είπε να αντιμετωπίσει η διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου τις χρόνιες παθογένειες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Παπάγου-Χολαργού (ελλιπείς εγκαταστάσεις, διαρκώς αυξανόμενες εγγραφές, παντελής απουσία σχεδιασμού, κ.ο.κ.), προφανώς χωρίς καμία έγνοια για την απρόσκοπτη προσαρμογή παιδιών ηλικίας πέντε ετών στο πρώτο δημόσιο σχολείο τους – παιδιών, μάλιστα, που την επόμενη χρονιά θα γίνουν όλα μαθητές του ίδιου αυτού 1ου Δημοτικού!

Αν όμως οι παιδαγωγοί δεν δίνουν δεκάρα για τον ρόλο τους και αρέσκονται να δρουν σαν κτηματίες που απλώς μεταφέρουν τις “περιουσίες” τους (τα παιδιά) σαν τσουβάλια πατάτες από τη μια αποθήκη στην άλλη όποτε και όπως τους καπνίσει, οι γονείς ενδιαφερόμαστε και με το παραπάνω για την ομαλή ένταξη των παιδιών μας στο σχολείο, την εκπαίδευσή τους και τελικά την ευτυχία τους. Οι μεθοδεύσεις που τα βάζουν στο στόχαστρο θα μας βρουν όλους απέναντι – και δεν πρόκειται να περάσουν!

Γ.Κ.».

(Τα πλήρη στοιχεία του γονέα βρίσκονται στη διάθεση του «Μένουμε Χολαργό»).