ΤΙΓΚΑΣ: «Έσωσα το Κοιμητήριο Χολαργού από το Υπερταμείο»

Δασική έκταση που δεν μπορεί να μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ το Κοιμητήριο Χολαργού, σύμφωνα με επίσημο απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών προς τον Παπαγιώτη Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Κώστα Τίγκα.

Την εξαίρεση του Κοιμητηρίου Χολαργού από την ένταξή του στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων ισχυρίζεται πως πέτυχε με προσωπικές του ενέργειες ο τέως υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Κώστας Τίγκας, μέσω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη (5/9).

Σε αυτό, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για την Πόλη που μας Αξίζει» παραθέτει την απάντηση που έλαβε σε σχετική του επιστολή από το αρμόδιο Υπουργείο, με τον Παπαγιώτη παράγοντα να επισημαίνει πως η κεντρική διοίκηση εξαίρεσε το Κοιμητήριο Χολαργού από τη μεταβίβασή του στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου χάρις στις δικές του ενέργειες.

Συγκεκριμένα, το Δελτίο Τύπου της παράταξης Τίγκα αναφέρει:

Δελτίο Τύπου 41

5 Σεπ. 2019

Εξαιρέθηκε με ενέργεια Κώστα Τίγκα
το Κοιμητήριο Χολαργού από το
Υπερταμείο

Στην από 7 Μαΐου 2019 επιστολή του επικεφαλής της παράταξης μας «Για την Πόλη που Μας Αξίζει» Κώστα Τίγκα, το Υπουργείο Οικονομικών δια της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας απάντησε.

Ειδικότερα με το με αριθμό πρωτοκόλλου 69703/ΕΞ 2019 έγγραφο του Υπουργείου, μας έγινε γνωστό ότι κατόπιν της ενέργειας μας, διενεργήθηκε έλεγχος από τον οποίο προέκυψε ότι το Κοιμητήριο εμπίπτει σε δασική έκταση και συνεπώς δεν μπορεί να μεταβιβασθεί στην ΕΤ.Α.Δ. για να δοθεί στο Υπερταμείο.

Συνεπώς, με ενέργειες απλές, μεθοδικές και επίμονες, το Κοιμητήριο Χολαργού εξαιρείται από την μεταβίβαση στο Υπερταμείο, παραμένει στην αρμοδιότητα του Δήμου μας και συνεπώς μία ακόμη ενέργειά μας είχε επιτυχές αποτέλεσμα.