Το πρόγραμμα εορτασμού του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού


Λίγες ημέρες πριν από την εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), το «Μένουμε Χολαργό» φέρνει στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ενοριακού Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού για το 2019.

Για μία ακόμη χρονιά, οι λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στο Ναό του Τιμίου Σταυρού θα ξεκινήσουν την παραμονή της μεγάλης εορτής, το απόγευμα (19:00) της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019, με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Στις 20:30, υπό τις ήχους φιλαρμονικής, θα ακολουθήσει η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας της Υψώσεως, δια των οδών Αναστάσεως, Κατσιμπίρη, Ξανθίππου και Κλειούς. Στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερή Αγρυπνία, η οποία θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Την κυριώνυμο ημέρα (Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019), στις 07:00 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα λάβει χώρα η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ενώ στις 18:30 ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, εντός του Ναού θα εκτίθεται σε προσκύνημα τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας πανήγυρης του Ενορίας, τόσο την Παρασκευή 13, όσο και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.