«Τον Σταυρόν σου προσκυνούμεν…» (vid, pics)


Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου (14/9) η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο Ναό του Χολαργού, δια χειρός του προϊσταμένου του Ι.Ν. Αναλήψεως Νέου Κόσμου, Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημου Καβαρνού.

Για μία ακόμη χρονιά οι Χολαργιώτες ύψωσαν και προσκύνησαν το Τίμιο Ξύλο των απανταχού Ορθοδόξων, ανήμερα της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό του Χολαργού τέλεσε ο βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από τους εφημέριους της Ενορίας, π. Συμεών Καλοπαναγιώτη, π. Αρίσταρχο Γκρέκα, π. Βασίλειο Κοκολάκη και συμπροσευχόμενο τον π. Χαράλαμπο Λάμπρου.

Τη Θεία Ευχαριστία λάμπρυνε με την παρουσία του και ο καλλικέλαδος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως Νέου Κόσμου, π. Νικόδημος Καβαρνός, ο οποίος τέλεσε και την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού λίγο πριν την απόλυση.

Εκ μέρους των Αρχών το παρών έδωσαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βύρων Πολύδωρας, συνοδευόμενος από την κόρη του Μαργαρίτα και τον γιο του και Δημοτικό Σύμβουλο Παπάγου-Χολαργού, Γιώργο, ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής & Παιδείας, Μιχάλης Τράκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τούτουζας και ο πρώτος σε αναλογία σταυρών/ψηφοδελτίων εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Ανυφαντής.